Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  23.09. ob 09:25  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  2277

»Še v zaporu imajo boljšo hrano« #foto

images/discussions/1663895149-zG8Qze-large.jpg  Foto: Večerja v DVO Velenje - Facebook Gregor Škoflek

Po spletu je zaokrožila objava, ki na Dom za varstvo odraslih Velenje (DVO) naslavlja grobe očitke glede njihove prehrane. Facebook objava Gregorja Škofleka je v slabih dveh dneh bila deljena kar 860-krat.

Gregor se kot sin oskrbovanke DVO Velenje v objavi pritožuje nad obrokom hrane, ki ga je ta prejela za večerjo. »Napol pečen krompir in mrzel, to je za prašiče... in to je 950 evrov... še v zaporu imajo boljšo hrano,« je zapisal v objavi.

Ni prvič, da v javnosti na vodstvo DVO Velenje s strani nekaterih svojcev letijo očitki na račun prehrane, ki jo prejemajo tamkajšnji oskrbovanci. Pritožbe so odmevnejše predvsem v času, ko se je DVO zaradi rekonstrukcije in prizidave obstoječega doma na Kidričevi cesti v Velenju, začasno preselil v Terme Topolšica; v drugo in tretje nadstropje Hotela Vesna.

Na nadomestni lokaciji smo jih pred kratkim že obiskali in z direktorico DVO Velenje Violeto Potočnik Krajnc med drugim načeli tudi temo o očitkih na račun prehrane. V zagovor je povedala, da je prehrana enaka kot je bila na Kidričevi, saj imajo v Wellness centru Zala lastno kuhinjo, kjer hrano še vedno pripravlja njihovo osebje. Kot pomanjkljivost je navedla le, da je pot do jedilnice sedaj daljša. Same kvalitete hrane v splošnem pomenu, ni posebej komentirala. Je pa ob tem dodala, da se »določeni svojci od selitve dalje s spremembami enostavno ne morejo sprijazniti. Dejstvo je, da mi to prenovo doma moramo izvesti, saj si oskrbovanci zaslužijo primernejše prostore; najmanj to, da bo vsaka soba pridobila lastne sanitarije.«

Zaenkrat se Dom za varstvo odraslih Velenje na Škoflekovo objavo v nobeni obliki še ni odzval.

hbuOWcy.jpg
Foto: Večerja v DVO Velenje, Facebook Marija Fatic

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !