Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  29.05. ob 11:52  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  3512

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 29. maj 2023

images/discussions/1685353962-XeNXnL-large.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Uroš Medved.


ČETRTEK

V četrtek smo ob 6.37 obravnavali prometno nesrečo na Foitovi cesti v kateri se je oseba lažje telesno poškodovala. Policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega premika. Povzročitelju so izdali plačilni nalog. Kasneje smo obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo v obeh pa je povzročitelj s kraja pobegnil brez, da bi si izmenjal podatke z drugim voznikom.

Dve minuti pred trinajsto uro smo obravnavali vlom v hišo na Cesti III v Velenju. Policisti so s hitrim posredovanjem, zbranimi obvestili in sledovi na kraju hitro izsledili osumljenca, ki je bil pridržan. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine bo ovaden na državnem tožilstvu.

PETEK

V petek ob 9.39 smo obravnavali prekršek, ki se je zgodil v Pesju. Tam se je občan žaljivo vedel do prijavitelja. Zoper kršitelja bo uveden postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 10.58 je občanka prijavila, da ji je v trgovini na Šaleški cesti, neznanec ukradel denarnico. Po zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo poslana kazenska ovadba.

Ob 13.18 je občan prijavil, da mu je neznanec prerezal pnevmatiko na osebnem avtomobilu. Policisti bodo zbrali vsa obvestila in o kaznivem dejanju obvestili državnega tožilca s kazensko ovadbo.

V petek smo obravnavali štiri prometne nesreče v katerih je nastala gmotna škoda in prometno nesrečo v kateri je bil udeleženec lažje telesno poškodovan. Ob 2.50 smo osebi zasegli substanco za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zoper kršitelja bo uveden prekrškovni postopek. 

SOBOTA

V soboto smo ob 13.19 obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila pri odcepu za Dobrno. Policisti so motoristu, ki je nesrečo povzročil zaradi izsiljevanja prednosti, izdali plačilni nalog.

Ob 14.00 smo bili obveščeni, da je v Šoštanju zagorelo vozilo. Policisti so ugotovili, da je tuja krivda izključena, zato bodo na tožilstvo poslali poročilo.

Ob 20.23 smo kršitelju, ki je preglasno poslušal glasbo v Šoštanju, izdali plačilni nalog.

NEDELJA

V nedeljo ob 9.56 nas je občanka s Kidričeve ceste v Velenju obvestila, da ji je neznani storilec, na osebnem avtomobilu prerezal pnevmatike na osebnem avtomobilu. Ker kazenskega pregona storilca ni zahtevala, smo na tožilstvo poslali kazensko ovadbo z umikom.

ZA KONEC

Ne uporabljajte mobilnih telefonov med vožnjo kateregakoli vozila, uporabljajte varnostne pasove, pri vožnji enoslednih vozil imejte na glavi čelado predvsem pa bodite pozorni na šibkejše udeležence v prometu.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !