Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  26.07. ob 07:48  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  2981

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 26. julij 2022

images/discussions/1658814506-zYlr9G-large.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Aleksander Levpušček.


PROMET:

V soboto zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo z udeležbo peške in kolesarja. Zgodilo se je dan prej. Pri prometni nesreči je kolesar trčil v peško in odpeljal s kraja, peška je utrpela lažje telesne poškodbe. Za kolesarjem poizvedujemo. Poziv očividcem TUKAJ.

V nedeljo zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo na Cesti Talcev do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila. Lažje poškodovana sta bila dva voznika koles. Vozniku smo izdali plačilni nalog. 


JAVNI RED IN MIR:

V četrtek okoli polnoči smo intervenirali na Goriški cesti, kjer je bilo slišati preglasno glasbo v enem izmed stanovanjskih blokov. Ugotovili smo kdo je kršitelj in mu izdali plačilni nalog.

V soboto ob 20.20 uri smo na Cesti Talcev obravnavali kršitev javnega reda in miru. Tam sta sin in mati zapustila stanovanje zaradi nasilnega partnerja matere. Preverili smo okoliščine prepira in ugotovili, da je vzrok ljubosumje. Partnerju smo izdali plačilni nalog.

V ponedeljek zvečer smo bili obveščeni o padcu občanke na rolerjih, katera se je ustrašila psa, ki je pritekel pred njo. Kasneje sta na kraju fizično obračunala še partnerja lastnice psa in poškodovane na rolerjih. Zoper udeležene bomo podali odločbe o prekrških.


KRIMINALITETA:

V četrtek zjutraj smo obravnavali kaznivo dejanje Velike tatvine. Neznani storilec je preko noči vlomil v lokal Bonaca in iz notranjosti odtujil električni skiro in mini prenosni sef z vsebino denarja v vrednosti 1.200 evrov. Za storilcem poizvedujemo.

V petek zvečer smo v Pesju obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini. Preverili smo obvestilo občana, da naj bi pri občanki šlo za nasilje v družini. Ugotovljeno je bilo, da je bilo nad njo dejansko vršeno psihično in fizično nasilje tekom zadnjega leta. Osumljenemu smo izrekli prepoved približevanja in bo zanj podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nasilja v družini.

V soboto zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Groženj. Bivši partner je bivši ženi preko spletne aplikacije Messenger izrekel resne grožnje. Po zaslišanju bomo zanj podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Groženj.

V nedeljo malo pred 01.00 zjutraj smo posredovali v planinskem domu na Paškem Kozjaku. Tam je neznanec pri točilnem pultu zamahnil z roko proti občanu, kateri se je umaknil, je pa zadel obraz njegove partnerice. Utrpela je poškodbo ustnice. Za storilcem poizvedujemo. 

V nedeljo smo obravnavali kaznivo dejanje Izsiljevanja. Neznani storilec je iz telefona poklical oškodovanca in ga izsiljeval za denar z resno grožnjo. Za storilcem poizvedujemo.

V nedeljo pa smo obravnavali še kaznivo dejanje Velike tatvine. Neznani storilec je v Šmartnem ob Paki vlomil v vrtno uto in iz nje odtujil tri akumulatorske baterije. Za storilcem poizvedujemo. 

V ponedeljek zjutraj smo bili obveščeni o nespodobnem vedenju para ob Jezeru. Na kraju naj bi se slačila in uporabljala prepovedano drogo z vbrizgavanjem. Ugotovljena je bila istovetnost dveh oseb od tega za moškega razpisan ukrep prijetja s privedbo, kateri je bil kasneje zaslišan kot osumljenec kaznivega dejanja. Ženski je bila na kraju zasežena prepovedana droga. Moškemu je bil zasežen tudi osebni avtomobili. 

V ponedeljek zvečer smo obravnavali še vlom v vikend v Velikem vrhu od koder pa storilec ni odtujil ničesar. Poškodovana so bila le vrata vikenda. Za storilcem poizvedujemo.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !