Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  21.11. 2022 ob 11:58  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  2030

PP VELENJE: Policijsko poročilo, dne 21. november 2022

images/discussions/1669028280-vYapae-large.jpg

Policijska postaja Velenje poroča o dogajanju preteklega tedna. Poročilo je pripravil višji policist in vodja policijskega okoliša Roman Pavič.


PROMET:

PONEDELJEK

Zvečer smo obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo voznika skuterja, kateri se je pri tem lahko telesno poškodoval. Zoper njega bomo uvedli prekrškovni postopek.

TOREK

Popoldan smo v Kavčah obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh voznikov traktorja. Pri ogledu kraja smo ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprimerne hitrosti in smo izdali plačilni nalog.

SREDA

Zvečer smo na Kidričevi cesti obravnavali prometno nesrečo, katero je zaradi vožnje čez rdečo luč povzročil kolesar. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, povzročitelju pa smo izdali plačilni nalog.

ČETRTEK

Dopoldan smo v Šoštanju obravnavali prometno nesrečo, katero je zaradi nepravilnega premika povzročil voznik tovornega vozila. Izdali smo mu plačilni nalog.

PETEK

Popoldan smo na relaciji Velenje – Črnova obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprimerne hitrosti. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.

Takoj za tem pa smo pri Momaxu obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Povzročiteljici smo izdali plačilni nalog.

Zvečer smo na Partizanski cesti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika osebnega avtomobila in pešca, kateri se je pri tem hudo telesno poškodoval. Pri ogledu smo ugotovili, da je pešec nenadoma stopil pred vozilo, kakor tudi da je bil pod vplivom alkohola. Pešcu bomo izdali plačilni nalog.

NEDELJA

Zjutraj smo na Ljubljanski cesti v Velenju obravnavali prometno nesrečo, kjer se je voznik zaletel v nadstrešek. Pri ogledu smo ugotovili, da je tudi pod vplivom alkohola. Zoper voznika bomo uvedli prekrškovni postopek

JAVNI RED IN MIR:

TOREK

Okoli dvanajstih smo bili obveščeni o osebi katera pobira prostovoljne prispevke pred trgovino na Kidričevi cesti. Pri tem smo na kraju izsledili osebo, državljana Romunije, kateri ni imel dovoljenja za pobiranje prispevkov in smo mu izrekli globo.

Ob tem bi opozoril občane na tovrstna dejanja, katera po večini opravljajo osebe iz drugih držav in prosil, da o takšnih dejanjih ali o beračenju takoj obvestite policijo.

PETEK

Popoldan smo odšli v Metleče, kjer se je občan nespodobno vedel do prijaviteljice. Na kraju smo zbrali obvestila ter kršitelju izdali plačilni nalog.

SOBOTA

Dopoldan smo posredovali v Prelski, kjer je pes preganjal račke in pri tem tudi eno ubil. Lastniku smo izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

Tekom celega tedna smo 4 občanom zasegli neznane sumljive rastlinske snovi za katere sumimo da so prepovedana oz. droga. Vse zasežene stvari smo poslali na analizo in bomo po prejeti pozitivni analizi zoper kršitelje uvedli prekrškovne postopke.  

KRIMINALITETA:

PONEDELJEK

Zjutraj smo na delovišču Kidričeve ceste obravnavali vlom v kontejner, kjer je neznanec iz kontejnerja odtujil več orodja.

Dopoldan smo obravnavali tudi tatvino večje količine barvnih kovin, katere je neznanec odtujil iz kontejnerja. Mesto kjer je neznanec odtujil barvne kovine je pod videonadzorom, tako da bomo pregledali posnetke in poskušali ugotoviti neznanca.

Ob 12.30 uri smo bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju v Podgori. Pri ogledu kraja smo ugotovili, da je delavec vozil vozilo »demfer« ter se z njim prevrnil. Pri tem se je hudo telesno poškodoval in bil s helikopterjem odpeljan v bolnico. O dogodku bomo obvestili pristojno tožilstvo.

Zvečer smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, kjer je osumljeni prijaviteljici oz. oškodovanki izrekel več resnih groženj zoper življenje in telo. Zoper njega bomo podali kazensko ovadbo.

TOREK

Zvečer smo obravnavali medvrstniško nasilje v Šoštanju, kjer je prišlo do groženj in fizičnega nasilja med učenci osnovne šole. V zvezi prijavljenega kaznivega dejanja še zbiramo obvestila in bomo o dejanju obvestili pristojne službe. 

ČETRTEK

Dopoldan se je na PP zglasil občan, kateri je prijavil, da ga je pretepel in telesno poškodoval znanec. V zvezi prijave zbiramo obvestil in bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

Zvečer smo v Podkraju pri Velenju obravnavali kaznivo dejanje Grožnje, kjer je osumljeni star 15 let grozil vsem domačim. Osumljenemu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bomo podali kazensko ovadbo.

PETEK

Dopoldan in nato še zvečer smo bili obveščeni o dveh tatvinah, kjer je neznanec iz odklenjenih vozil odtujil več predmetov.

Ob tem bi občane opozoril na samozaščitna ravnanja in sicer, da svoja vozila zaklenejo, kakor tudi morebitne predmete v vozilu shranijo v prtljažnik oz. tako da niso vidna. 

Zvečer smo na Kidričevi cesti obravnavali Nasilje v družini, kjer je osumljeni vršil psihično in fizično nasilje nad starši. Izrekli smo mu ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bomo podali tudi kazensko ovadbo.

NEDELJA

Popoldan sta se na PP Velenje zglasila dva občana, katera sta prijavila grožnje s strani znanih oseb. V zvezi obeh kaznivih dejanj še zbiramo obvestila in bomo zoper osumljene podali kazensko ovadbo. 

NAJDENI PREDMETI

V petek je občan na PP prinesel kontaktni ključ za vozilo znamke Škoda s kovinskim obeskom z napisom PSC PRAPROTNIK. Našel ga je dne 11.11.2022, na Šaleški cesti 2/B.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !