Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  23.11. 2022 ob 16:27  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1322

Podporna skupina za starše otrok s posebnimi potrebami

images/discussions/1669217033-7YjNAY-large.jpg   - CVIU Velenje

Na Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje so v tem šolskem letu pričeli z izvajanjem projekta Podporna skupina za starše otrok s posebnimi potrebami. Skupina je namenjena vsem staršem otrok s posebnimi potrebami, ki potrebujejo druženje v obliki predavanj, neformalnih srečanj in delavnic.

V okviru projekta so starše v mesecu oktobru peljali na izlet, kjer so se lahko sprostili, obenem pa so si lahko ogledali zanimivosti, znamenitosti in pokrajino SA-ŠA regije. Med tem časom je bilo varstvo njihovih otrok organizirano v centru. To neformalno druženje staršev in otrok je potekalo v sproščenem in prijetnem vzdušju. »Bilo je veliko smeha in dobre volje ter želje po ponovnem druženju, kjer lahko steče pogovor tudi o skrbeh, ki tarejo starše otrok s posebnimi potrebami,« so povedali na Centru za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje.

Do sedaj so izvedli že dve predavanji in v decembru pripravljajo čajanko, kjer bo več časa namenjeno druženju. Naslednje leto pa pripravljajo srečanja za ožjo skupino staršev, kjer bodo lahko v krogu zaupnosti delili svoje skrbi in težave. Dejavnosti, ki so podporne oblike druženja v obliki neformalnih srečanj, delavnic in predavanj, izvajajo znotraj projekta v njihovem centru.

Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje vabi vse starše, ki si želijo druženja, da se jim pridružijo. Dodatne informacije prejmete preko elektronske pošte: petra.gostecnik@cviu-velenje.si.

Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Velenje.

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !