Discussion's Author Avatar

Velenjcan
Družba  ·  13.05. ob 08:15  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  230

Gasilci podpirajo ustanavljanje poklicne gasilske enote

images/discussions/1652422529-KLWDOG-large.jpg   - MOV

Ob nedavnem mednarodnem dnevu gasilcev se je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol gasilcem zahvalil za pomemben doprinos pri zagotavljanju varnosti občanov in njihovega premoženja. Razveselil se je njihove podpore pri ustanavljanju Javnega zavoda Poklicna gasilska enota Velenje in pripravljenosti za sodelovanje z lokalno skupnostjo tudi v prihodnje.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je ob nedavnem mednarodnem dnevu gasilcev predstavnikom gasilskih društev in zveze ter njihovim članom zahvalil za pomemben doprinos pri zagotavljanju varnosti občanov in njihovega premoženja. Župan je izpostavil odlično delo tako profesionalnih kot poklicnih gasilcev. Prepričan je, da bomo za dobrobit našega mesta z odličnim sodelovanjem nadaljevali tudi v prihodnje: "Da bo naše mesto še bolj prijazno ljudem, moderno mesto kot si ga občani zaslužimo in zanamci pričakujejo.“ 

V imenu gasilcev se je za trud, ki ga lokalna skupnost namenja za uspešno izvajanje gasilske službe, zahvalil poveljnik Gasilske zveze Šaleške doline Aleksander Osetič. Izrazil je podporo pri ustanavljanju Javnega zavoda Poklicna gasilska enota Velenje. Odlok o ustanovitvi javnega zavoda so potrdili tudi svetniki na zadnji seji Sveta Mestne občine Velenje. 

"Zaradi bolj zahtevnih razmer želimo opravljanje obvezne lokalne javne službe gasilstva organizirati kot javni zavod. Z ustanovitvijo bomo organizacijsko in strokovno še izboljšali pogoje delovanja gasilcev, ki so že sedaj na visokem nivoju. Tudi v prihodnje bomo ohranili in še izboljšali kvaliteto ter pripravljenost prostovoljnih gasilskih društev, ki z ustanovitvijo javnega zavoda ostajajo pomemben steber zaščite, reševanja in pomoči ter del javne gasilske službe," so ob tem zapisali na Mestni občini Velenje.

Z ustanavljanjem poklicne gasilske enote želijo zagotavljati nemoteno delovanja lokalne javne službe gasilstva, stalno 24-urno interventno pripravljenost, skrb za preventivo, aktivno sodelovanje z vsemi sedmimi prostovoljnimi gasilskimi društvi v občini ter strokoven kader, ki bo usmerjen tudi v prepoznavanje raznih tehnologij in nevarnosti, ki izhajajo iz tehnoloških procesov.

SZJ, Mestna občina Velenje

0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

Tvoje mnenje je zelo dobrodošlo! Komentar lahko oddaš spodaj!

Za komentiranje se prijavi !