Article's Author Avatar

Monomovih dvajset let, dvajset albumov
(Arhiv) Zanimivo  ·  19.05. 2021 ob 13:22  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  1227

https://i.imgur.com/NEbyVUn.jpg

Pred nedavnim je minilo 20 let, odkar se je veteran slovenske elektronske glasbe Stane Špegel po 22. letih igranja v različnih skupinah odločil za samostojno glasbeno pot. V tem času je skrit za imeni HouseMouse, Monom in Stanislav posnel 19 žanrsko zelo pisanih solo albumov. Večino izmed njih je objavil pri renomiranih založbah v tujini (ZDA, Nemčija, Brazilija, Anglija ...).

15. maja 2021 je pod njegovim aktualnim umetniškim imenom Monom izšel njegov jubilejni dvajseti album »Discoid«, ki prinaša devet novih melodičnih disco, house in techno kompozicij. Vsaka izmed njih je ekstrakt temeljnih značilnosti vsakega izmed devetih albumov, ki jih je Stane od leta 2000 do danes zapolnil z urbano klubsko plesno glasbo, kar daje LP-ju »Discoid« retro-futuristični pridih in zaokrožuje ali pa mogoče celo zaključuje njegovo dosedanjo tovrstno ustvarjalno fazo.

Album, ki je izšel pri založbi Fuzit, je že na voljo pri vseh vodilnih spletnih ponudnikih glasbe (Spotify, Deezer, Apple Music, Beatport ...).

Izid albuma je podprla Mestna občina Velenje.

-
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.