Article's Author Avatar

Vlada potrdila konec ere premoga najkasneje do leta 2033
(Arhiv) Lokalne novice  ·  14.01. ob 11:52  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  339

https://i.imgur.com/kxhs2NP.jpg

Slovenija bo najpozneje do leta 2033 prenehala z rabo premoga za proizvodnjo električne energije. Včeraj sprejeta nacionalna strategija opredeljuje tudi proces celovitega družbenega in gospodarskega prestrukturiranja zasavske in savinjsko-šaleške premogovne regije.

Iz Premogovnika Velenje sporočajo, da bo do 2033 njihova proizvodnja potekala skladno z načrti, za kar bodo potrebovali predvsem zaposlene v proizvodnem procesu. Pravijo, da bodo tudi po prenehanju odkopavanja v družbah Skupine Premogovnik Velenje še petnajst let potrebovali ljudi, ki bodo skrbeli za izvedbo vseh zapiralnih del. Predlagana letnica 2033, torej naj bi pomenila še vsaj dvajset let izvajanja rudarskih del.

Mestna občina Velenje bo skupaj s sindikatoma PV in delavcev dejavnosti energetike, na to temo odgovarjala na novinarski konferenci v ponedeljek. Ostanite z nami.

Velenjcan.si
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.