Article's Author Avatar

Center ponovne uporabe v deseto leto delovanja
(Arhiv) Lokalne novice  ·  11.01. ob 16:27  ·  čas branja:  ·  komentarji: 0  ·  646

https://i.imgur.com/qR0lMOa.jpg

Center ponovne uporabe Velenje, ki je bil vzpostavljen 2012, je dober primer krožnega gospodarstva z vključujočim okoljskim, socialnim in ekonomskim učinkom. V vseh letih delovanja so v uporabo vrnili že 258 ton izdelkov za dom, gospodinjstvo, športno ali otroško opremo; samo v lanskem letu 28 ton izdelkov. Velik poudarek dajejo ohranjanju izdelkov, zato veliko časa in sredstev namenjajo čiščenju in popravilu izdelkov. V lanskem letu je bilo tako v centru opravljenih 4.225 nakupov – 13 tisoč izdelkov je dobilo novo priložnost.

V Centru ponovne uporabe Velenje, katerega namen je namen ekološko osveščanje, varčevanje z naravnimi viri in energijo ter zmanjševanje količin odpadkov, lahko prebivalci Šaleške doline oddajo stvari iz gospodinjstev, kot so: pohištvo, gospodinjski aparati, posoda, keramika, športna oprema, knjige, dekorativni dodatki (slike, spominki) in otroško opremo. Vsa oprema naj bo še delujoča in primerna za uporabo. Pohištvo in gospodinjski aparati naj ne bodo starejši od 10 let, izjema je starinsko pohištvo. Če imate doma stvari, ki so še uporabne in jih nimate komu podariti, vas vljudno prosimo, da pošljete elektronsko sporočilo skupaj s fotografijo izdelka na naslov info@cpu.velenje.si. Lahko se dogovorite tudi za prevzem večjih kosov pohištva in opreme.

V CPU Velenje bodo zbrane izdelke popravili, inovativno obnovili in prodali novim uporabnikom po ugodni ceni. Tako bomo preusmerili tok potencialnih odpadkov iz zbirnih centrov nazaj v uporabo. Mestna občina Velenje za delovanje CPU Velenje, ki trenutno ustvarja 4 zelena delovna mesta, namenja 38 tisoč evrov letno.

Njihovo aktualno ponudbo lahko spremljate tudi na našem portalu, s klikom TUKAJ.

"Vabljeni, da obiščete CPU v Podjetniškem centru Standard (Šaleška 2d) v središču mestu! Z nakupom dajemo izdelkom novo priložnost," so ob tem zapisali na Mestni občini Velenje.

MOV
0 komentarjev
Komentiraj
image

velenjcan

POZOR! Podatki arhivirane vsebine so lahko nerelevantni ali vizualno popačeni, saj gre za staro vsebino s starejše različice portala. Če opazite kakšne nepravilnosti, prosimo, da nas kontaktirate na e-naslov info@velenjcan.si. Svežo vsebino najdete na naslovnici. Hvala za razumevanje.

Komentiranje arhivirane vsebine je onemogočeno. Pojdite na svežo vsebino.