Velenjski karateisti s svojim nastopom pospremili prihod olimpijske bakle

Olimpijske igre v Tokyu 2021 se bodo odvijale od 23. julija do 8. avgusta. Slovenska olimpijska reprezentanca, sestavljena iz najboljših športnikov Slovenije, ki so izpolnili olimpijske norme v posameznih športih, je že pripravljena na Japonskem.

Slovenska olimpijska bakla v čast olimpijadi je že kar nekaj časa na poti po Sloveniji in v petek, 16. 7. 2021, je prispela v Velenje. (FOTO/VIDEO)

V organizaciji Športne zveze Velenje in Mestne občine Velenje ter Olimpijskega komiteja Slovenije so jo skupaj z mnogimi športniki Velenja tudi karateisti pričakali na novem prireditvenem prostoru Vista ob velenjskem jezeru. Tudi zato, ker je tekmovalni karate od leta 2016 olimpijski šport in bo od julija do avgusta 2021 prvič sodeloval na olimpijadi v Tokyu na Japonskem, je bila karateistom iz Velenja dana možnost, da s svojim ekshibicijskim nastopom (izvedbo matere vseh kat, Heian Shodan) popestrijo prihod slovenske olimpijske bakle v Velenje.


Foto: Jan Gregorc

Odzvali so se karateisti Karate kluba Velenje od najstarejših mojstrov do začetnikov. Nekateri so se te kate naučili šele letos. Trije izmed nastopajočih karateistov, člani reprezentance Slovenije, Isak, Nik in Pia, kateri se bodo v avgustu 2021 udeležili 48. MEP v Tampereju na Finskem so imeli čast odteči tudi častni krog s slovensko olimpijsko baklo.

Ob koncu prireditve je slovenska olimpijska bakla iz Velenja odšla iz pomola Vista po velenjskem jezeru novim krajem in športnikom naproti. Posnetek dogajanja in fotografije si lahko ogledate s klikom TUKAJ.

"Pred člani Karate kluba Velenje so sedaj počitnice, razen za naše tri reprezentante Karate zveza Slovenije, Isaka, Nika in Pio, ki bodo trenirali vsak dan do odhoda na Finsko. Po predahu se vidimo na Poletni karate šoli 2021 od 23. do 27. avgusta 2021. Uživanje v športu ali pa le v vadbi za svoje telo in dušo je moto Karate kluba Velenje," sporočajo iz Karate kluba Velenje.

Komentiraj