V novo sezono vstopa tudi mladinski pogon NK Rudar

Naslovna fotografija je bila posneta na letošnjem teambuilding-u, ki so ga kadeti in mladinci NK Rudar opravili ob Velenjskem jezeru.

Mladinski pogon NK Rudar Velenje, natančneje selekciji U17 in U19, bosta s prvenstvom pričeli v soboto, 17. avgusta 2019. Po lanskem osvojenem prvem mestu v 2. slovenski kadetski in mladinski ligi, tako na ločeni kot skupni lestvici, se bodo fantje ponovno predstavili v konkurenci najboljših. Mladinci in kadeti bodo prvi tekmi odigrali v gosteh, njihov prvi nasprotnik pa bo NK Triglav Kranj, ki je v lanski sezoni osvojil skupno 9. mesto. Kadeti so pri tem osvojili 6. mesto, mladinci pa so od 14 ekip v ligi pristali na predzadnjem, 13. mestu.

Pred sezono sta o pripravah, ciljih in pričakovanjih spregovorila trenerja selekcij – kadetski trener Urban Žohar in mladinski trener Nikola Jaroš.

Fantje so s pripravami na novo sezono začeli v začetku julija, ko so prve treninge opravljali na domačih igriščih. Sledile so še krajše tridnevne priprave v Kranjski Gori ter nato povratek v Velenje, kjer sta ekipi odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem pred pričetkom nove sezone. Urban Žohar je ob koncu priprav pozitiven, vendar se zaveda, da so s kadetsko ekipo v ligi novinci, temu primerno pa bo prvenstvo vse prej kot lahko:

»Ekipa je pripravljalno obdobje opravila zelo pozitivno. Zadani cilji so izpolnjeni, zato nestrpno pričakujemo novo sezono. Do prve prvenstvene tekme nam je še ostalo malo časa, v zadnjem tednu smo in še dopolnjujemo določene malenkosti v igri. V celoti gledano pa kadetsko ekipo nedvomno čaka zanimiva sezona. Prvi cilj je nedvomno obstanek. Zavedati se moramo, da smo novinci v ligi. To pomeni da imajo ostale ekipe določeno prednost, kar se tiče poznavanja tempa in ritma prvenstva. Za nas bo vse novo. Vsekakor bomo kotirali na čim višjo uvrstitev, vendar bo v vsem skupaj še vedno poudarek na pripravi igralcev na članski nivo.«

Izjavi je pritrdil tudi mladinski trener, pri čemer je sam še izpostavil, da ga veseli, da igralci kažejo velik potencial, pri čemer se zaveda, da je pri nekaterih prišlo do poškodb, kar je bilo potrebno sanirati in je nekoliko vplivalo na trenažni proces posameznikov. Na splošno pa meni, da je mladinska ekipa pripravljena na sezono, ki jih čaka. V začetku se želijo skoncentrirati na vsako tekmo posebej ter s tem doseči končni cilj kluba, ki je siguren obstanek v ligi. Pove, da bi to omogočalo igralcem, da se tudi v naprej razvijajo na visokem nivoju. Ostaja pa realen in doda, da ne verjame v lahko sezono. Izpolnitev cilja bo odvisna od rezultatov posameznih tekem in ekip kadetov ter mladincev, vendar verjame v ekipi, njun potencial in pripravljenost. V sezono bo potrebno vstopiti maksimalno zbrano in z željo po dokazovanju na prav vsaki tekmi.

Tako mladinci kot kadeti bodo prvo tekmo odigrali v nedeljo, 18. avgusta 2019, v Športnem centru Kranj proti ekipi Triglav Kranj. Kadeti ob 15.30 mladinci pa ob 17.30.

(Izsek iz intervjuja na strani nkrudarvelenje.com)

Komentiraj