V devetih urah okrog šoštanjske občine #foto

Štirje prijatelji Dalibor Petrinjak, Dejan Tajnik, Matej Kotnik, Marko Krenker so se v soboto, 3. aprila 2021, ob 6 uri podali na pot po mejah občine Šoštanj. Sicer se redno skupaj rekreirajo, lani konec aprila so pretekli Šaleško planinsko pot.

Ideja za tokratno dogodivščino se je porodila v času epidemije, zaradi ukrepov omejeni na gibanje v občini prebivališča. Pripravili so okvirno traso poti, ki poteka po mejah občine Šoštanj, kjer je to izvedljivo. Pričeli so v Šoštanju pri gasilskem domu, ter tekli proti gradbišču hitre ceste, se nato spustili proti Gaberkam v dolino reke Velunje, ki so ji sledili skoraj do izvira, potem pa se odcepili proti Slemenu. Od tam so pot nadaljevali proti Smrekovcu, kjer jih je pričakala prava zimska idila, temu primerna je bila tudi temperatura, zato se niso predolgo zadrževali na vrhu. Meja občine se nadaljuje nekaj časa po grebenu Smrekovškega pogorja, potem pa zavije nazaj proti Mozirskim planinam. Sledil je spust do izvira Ljubije, kjer so si natočili tedaj še prazne posode z vodo. Od tu so sledili Šaleški planinski poti, ki pelje po obrobju Belih Vod, Lepe Njive in Skornega do Velikega Vrha, kjer so se usmerili nazaj proti Šoštanju. Pot so sklenili, kjer so pričeli, po 9 urah in 60 kilometrih.

Vremenske razmere so se na poti spreminjale, od spomladanskih temperatur v dolini, do sneženja pod Smrekovcem, sonca na vrhu in megle vmes. Prav tako raznolika je bila tudi podlaga: asfalt, blato, sneg čez kolena, ter mehke gozdne steze.

Galerija Fotografij

Komentiraj