Staša Lipnik ubranila naslov svetovne prvakinje

Štirje tekmovalci Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje so se s 23. svetovnega prvenstva v WAKO kikcboksu vrnili s štirimi medaljami. Staša Lipnik je ubranila naslov svetovne prvakinje iz leta 2019, Borut Sobota je postal svetovni podprvak, Luka Krel in Dean Vukančič pa sta osvojila tretji mesti. 

V Italiji je med 16. in 23. oktobrom potekalo 23. člansko svetovno prvenstvo v WAKO kickboksu, ki se ga je udeležila tudi slovenska reprezentanca. Tokrat so si mesto v reprezentanci zagotovili štirje člani kluba Skala Velenje: Staša Lipnik, Luka Krel, Dean Vukančič in Borut Sobota, na tekmovanju pa jih je spremljal tudi njihov trener Peter Landeker.

Staša Lipnik je postala svetovna članska prvakinja v light kontaktu v kategoriji nad 70 kg. Staša je bila, kot nosilka naslova, prvi krog prosta, nato pa je premagala Rusinjo in Slovakinjo.

Borut Sobota je ne svojem krstnem nastopu osvojil naslov članskega podprvaka v light kontaktu v kategoriji do 94 kg. Premagal je Latvijca, Italijana, v finalu pa je zaradi poškodbe kolena moral predati borbo proti predstavniku Madžarske.

Luka Krel je osvojil tretje mesto v light kontaktu v kategoriji do 89 kg. Premagal je Madžara in Nemca, v polfinalu pa je zaradi zdravstvenih težav predal borbo proti Rusu.

Tudi Dean Vukančič je osvojil tretje mesto v light kontaktu v kategoriji do 84 kg. Premagal je Švicarja in Ukrajinca, v polfinalu pa izgubil proti Madžaru.
 

Komentiraj