Šoštanjčane okrepil makedonski reprezentant

Odbojkarski klub Šoštanj Topolšica počasi sestavlja ekipo za prihajajočo sezono. Pred dnevi je klub okrepil 19-letni nadarjeni sprejemalec Tine Podričnik, ki je v minuli sezoni igral za ekipo Fužinar Sij Metal Ravne. Mladi Mežičan se lahko pohvali z osvojeno lovoriko mladinskega državnega prvenstva iz sezone 2019/20, kjer je bil proglašen tudi za MVP igralca zaključnega turnirja.

Po Tinetu Podričniku pa je druga letošnja okrepitev mladi makedonski reprezentant, ki je nazadnje igral v Tetovu. Devetnajstletni David Stojanov bo v prihajajoči sezoni igral na mestu organizatorja igre. David se trenutno z reprezentanco Severne Makedonije do 20 let pripravlja na Balkanijado, hkrati pa je tudi na širšem spisku članske reprezentance, ki bo jeseni nastopala na evropskem prvenstvu. Nazadnje je bil član ekipe Tetova, pred tem pa je bil šest let član Vardarja.

"Zame predstavlja veliko zadovoljstvo, da bom svojo mednarodno kariero začel v Sloveniji, v državi, kjer je odbojka zelo pomembna, to pa je zelo dobro tudi za moj nadaljnji odbojkarski razvoj. O odbojkarskem klubu Šoštanj Topolšica imam ogromno pozitivnih informacij. Tako lani kot tudi letos ima ambicije za uvrstitev v prvo ligo, iskreno sem prepričan, da z mojim prihodom ostvarimo ta cilj. Zelo sem vesel in z nestrpnostjo pričakujem, da začnem trenirati z ekipo in trenerjem Zoranom Kedačičem," je povedal David Stojanov.

V klubu prav tako ne skrivajo zadovoljstva ob podaljšanju pogodbe z Borom Jesejem Rotarjem in mladim grškim blokerjem Lambrosom Pitakoudisom.

"Vesel sem da smo se s šoštanjskim klubom uspeli dogovoriti za nadaljnje sodelovanje, saj imamo z ekipo še nedokončan cilj, ki ga želimo letos doseči. Prav tako sem se lani zelo dobro počutil v klubu in posledično na igrišču. Mislim, da bomo tudi letos imeli odlično ekipo in se že veselim začetka treningov in sezone," je povedal Bor Jese Rotar ob podaljšanju pogodbe.

Zadovoljstva ni skrival tudi 201 centimetrov visoki srednji bloker Lambros Pitakoudis: "Zelo sem vesel, da bom tudi v naslednji sezoni del tega kluba in komaj čakam, da spet zaigram. Cilji za prihajajočo sezono so, da klub popeljemo v prvo ligo in prepričan sem, da nam bo uspelo. Vsem soigralcem želim dobro sezono brez poškodb."

Trener Zoran Kedačič pa ne bo več mogel računati na Urbana Fužirja, ki bo kariero nadaljeval pri Panviti Pomgrad.

Odbojkarji so v lanski sezoni bili kaznovani za nekaj, česar si niso zaslužili. Kljub suverenem nastopu in osvojitvi naslova v 1.B državni ligi, so fantje za napredovanje morali v kvalifikacije z A ligašem. V zelo izenačenem boju je odločitev padla šele po peti tekmi, kjer so novomeščani ohranili status A ligaša, Šoštanjčani pa ostali brez napredovanja. Tudi v novi sezoni je glavni cilj kluba uvrstitev v višji rang.

Komentiraj