Slovenski igralci curlinga z otvoritvenim turnirjem v Velenju začeli sezono

Na celodnevnem curling turnirju je bila med 13. ekipami najboljša ekipa Veriga curling team.

Čeprav razmere še niso povsem zimske, so na drsališču v Sončnem parku v Velenju kot prvi v Sloveniji že odprli ledeno ploskev na prostem. Tam se je se je v soboto, 23. novembra, zbrala množica navdušencev vse bolj popularnega zimskega športa na ledu - curlinga. Potekal je namreč Velenjski otvoritveni turnir v curlingu. 

Kot je za ta šport značilno, ni manjkalo intenzivnega pometanja, napetih metov kamnov ter glasnega vzklikanja na ledu. Organizatorji iz HKV Velenje so poskrbeli za izjemen dogodek tako za tekmovalce, kot za vse gledalce, ki so se lahko spoznali s tem vse popularnejšim športom. 

Na turnirju, ki tradicionalno otvori sezono curlinga v Sloveniji je nastopalo 13 ekip iz celotne Slovenije. Tokrat je prvo mesto osvojila ekipa Veriga curling team, drugo mesto Sochi Komanda in tretje mesto ekipa Rolba. Brez dvoma pa so vse ekipe pokazale izrazit olimpijski športni duh in dobro voljo.

Curling zveza Slovenije v letošnji sezoni praznuje deset let obstoja, zato je uspešna izvedba turnirja v Velenju vsekakor dobra popotnica za nadaljevanje sezone. Letos se bo namreč v Sloveniji odvila vrsta tekmovanj v curlingu, med drugimi v mesecu aprilu tudi Evropsko prvenstvo skupine C in tradicionalni mednarodni turnir Ljubljana Open. 

Foto: Jurij Vodušek

Komentiraj