Sezono zaključile tudi mladinke ŽRK Velenje

Zaradi epidemije so sezono 2019/2020 predčasno zaključile tudi mladinke ŽRK Velenje, ki so pod vodstvom trenerke Snežane Rodić v tej sezoni igrale v 2. mladinski ligi. Po prvem delu lige in osvojenem 1. mestu v skupini so se punce uvrstile v ligo za napredovanje, ki pa je bila zaradi epidemije odpovedana. 

Predčasni zaključek sezone in obenem trenutno situacijo je komentirala trenerka Snežana Rodić:

V sezoni 2019/2020 so mladinke igrale v 2. ligi vzhod. Z začetkom in igro na prvi tekmi so že v uvodu pokazale, da je cilj vrnitev med najboljše.

Ekipo mladink moram pohvaliti, saj so se na vsaki tekmi borile in garale do zadnje sekunde. Najbolj pomembno in kar me osrečuje je individualni napredek vsake posameznice. Iz tekme v tekmo so se povezovale in postajale bolj homogena ekipa na igrišču. Po končanem 1. delu in osvojitvi 1. mesta v skupini, smo se uvrstile v nadaljnje razigravanje za 1. Mladinsko ligo. Že takoj smo v prvi tekmi premagale direktne konkurentke iz Žalca, vendar nam je na žalost korona virus zaustavil našo misijo. Tako so z mladinsko ligo in s svojim igranjem zaključile letnice 2001 (Patricija Pikl, Ana Marija Brcar, Nika Priteržnik in Ema Žagar). Te določene igralke so tudi skozi sezono pokazale svoje kvalitete in v ključnih in lomljivih trenutkih na tekmah prevzele breme in izstopale tako strelsko kot igralsko. Večina igralk je tudi skozi sezono igrala na članskih tekmah in se že uveljavljala in dokazovala v Slovenskem prostoru. Prepričana sem, da bi se uvrstile v 1. Mladinsko ligo. Edine težave so se nam pojavljale na treningih, ker so manjkale zaradi šole. Tako smo tudi velikokrat imele težave na tekmah zaradi pomanjkanja igralk na klopi. Vse mladinke bi pohvalila za dobro in predano delo na treningih in rada bi povedala, da imajo še veliko prostora za napredek tako tehnično kot taktično. Vesela sem, da so se povezale in na koncu postale prave borke, prijateljice na igrišču in tudi izven njega.

Z odliko zaključile tudi mlajše in starejše deklice A in B 

Mlajše deklice B pod vodstvom trenerke Biljane Lakić so se v letošnji sezoni uvrstile v skupino od 7-12, kjer so odigrale en turnir in to zelo uspešno. Ligo so zaključile s sedmim mestom.

V klubu so prav tako izjemno ponosni na uspeh  starejših deklic A in B, pod vodstvom trenerja Aleša Dolinška, ki bi se v idealnih razmerah v tem mesecu borile za najvišja mesta. 

V sezoni 2019/2020 so starejše deklice A tekmovale v skupini Vzhod, kjer je ob velenjčankah v tej skupini tekmovalo še 5 drugih klubov. Punce so v tej sezoni odigrale deset težkih tekem in priborile osem zmag ter dva poraza. Po končanem prvem delu so zasedle prvo mesto in se poleg ekipe iz Celja uvrstile v ligo za prvaka, ki pa je bila zaradi epidemije odpovedana. Med desetimi najboljšimi strelkami lige so bile tri igralke ŽRK Velenja, in sicer Azra Zulić, ki je zasedla drugo mesto, Neli Komar sedmo in Dajana Krejić osmo mesto.

Starejše deklice B so v sezoni 2019/2020 tekmovale v skupini vzhod skupaj s še sedmimi ekipami. V tej sezoni so naše punce odigrale štirinajst tekem in se po odigranem zadnjem krogu veselile vseh zmag prvega dela. Prav tako kot starejše deklice A so se tudi starejše deklice B uvrstile v ligo za prvaka, ki pa je bila zaradi epidemije odpovedana. Najboljša strelka ŽRK Velenje je bila Kaja Priteržnik, ki je z 91 goli zasedla četrto mesto na skupni lestvici strelk.

Komentiraj