Rudar s Pušnikom uspešno začel novo sezono

Rudar Velenje je včeraj, 16. julija, v uvodnem krogu nove sezone Prve lige TS gostil Domžale. Knapi so Domžalčane ugnali z 2:1 in odlično začeli novo epizodo s trenerjem Marijanom Pušnikom.

Velenjčani so gospodarili uvodno tretjino tekme, največ preglavic pa je gostom povzročal prvi strelec lanske sezone John Mary, ki je dvakrat nevarno poizkusil, a mu je vratar gostov Dejan Milić preprečil veselje. V 32. minuti pa je Milan Tučić s strelom z glavo premagal vratarja gostov in popeljal Rudar v vodstvo. Gostje so hitro pokvarili veselje na tribunah stadiona Ob jezeru, ko je v 38. minuti vratar domačih Radan storil napako in povsem zgrešil žogo, ki jo je želel izbiti izven kazenskega prostora. Do žoge se je prebil Petar Franjić, ki je preigral Mateja Mužeka in žogo pospravil v prazna vrata.

Rudar je v drugem polčasu nadaljeval s podjetnejšo igro in si v prvih dvajsetih minutah priigral tri nevarne priložnosti. Še naprej so napadali in poizkušali, v 88. minuti pa se jim je želja po zmagi obrestovala. Novinec Jakob Novak je z močnim strelom zadel prečnik, žoga pa se je odbila v tla prek golove črte. Rudar je uspešno začel novo sezono državnega prvenstva, izkazala pa sta se tudi dva novinca, in sicer Milan Tučić, ki se je v Velenje preselil iz ljubljanskega Brava ter posojeni nogometaš Olimpije Jakob Novak.

Rudar Velenje - Domžale 2:1 (1:1)
Strelci: 1:0 Tučić (32.), 1:1 Franjić (38.), 2:1 Novak (88.),
Rudar Velenje: Radan, Mužek, Vuklišević, Pišek (od 75. Novak), Trifković, Črnčič (od 85. Vizinger), Uzuegbunam, Bolha, Bijol, Tučič (od 56. Radić), Pušaver,
Domžale: Milić, Volarič, Klemenčić, Širok, Repas, Žužek (od 69. Žinko), Blažič, Dobrovoljc, Franjić (od 46. Ibričić), Ožbolt (od 58. Firer), Husmani.


Vrhunci tekme


Preberite tudi:
Komorni orkester Westminster
Znan razpored Gorenja Velenja v prihajajoči Ligi prvakov
Delničarji Gorenja bodo letos za razliko od lani prejeli dividende

Komentiraj