Rudar na krilih Batistića in Saramaga do nove zmage

Rudar Velenje – Brežice 1919 Terme Čatež 4:1 (2:0)

Strelci: 1:0 Vito Batistič (16.), 2:0 Sousa Saramago (25.), 3:0 Vito Batistić (55.), 4:0 Sousa Saramago (64.), 4:1 Nejc Gradišar (72.)
Rudar Velenje: Žiger, Tino Jukić, Tubić, Koprivnik (od 62. Vošnjak), Kočar (od 68. Bračun), Jovan, Rudonja (od 68. Musa),  Hrovat (K), Saramago, Batistić (od 68. Teo Jukić), Jovanović (od 62. Majcenovič). Trener: Milan Petrović

NK Rudar Velenje je v spopadu z Brežicam vknjižil sedmo zmago sezone. Gostje so bili enakovredni le v prvih petnajstih minutah, nato so vajeti v svoje roke vzeli domači igralci. Velenjčani so povedli v 16. minuti, ko je Vito Batistić po lepi globinski podaji premagal gostujočega vratarja. Le minuto kasneje je imel Sousa Saramago priložnost za povišanje vodstva, toda Anej Mrežar je bil v tem primeru uspešnejši. V 25. minuti pa je bil drugi poskus Saramaga bolj natančen, zadetek za 2:0 je bil na koncu tudi rezultat polčasa.

Tudi v drugem delu so varovanci Milana Petrovića nadaljevali z dobro predstavo. Strelca iz prvega polčasa sta v nadaljevanju ponovila vajo, Vito Batistić je zadel v 55. minuti, Sousa Saramago pa le devet minut kasneje. V 72. minuti so gostje z zelo lepim zadetkom Nejca Gradišarja le nekoliko ublažili poraz.

Z novimi tremi točkami so Velenjčani trdno zasidrani v zgornjem delu prvenstvene lestvice. V 13. krogu, v nedeljo 24. oktobra, zeleno-črni odhajajo na vroče gostovanje v Črno na Koroškem k Fužinarju.

Komentiraj