Priprave Gorenja Velenja v polnem teku

Novi trener RK Gorenje Velenje Željko Babić je v sredo zbral ekipo na skupnem pikniku, v četrtek pa so že opravili prvi trening in s tem začeli s pripravami na prihajajočo sezono.

Ose so si pred novo sezono zadale visoke cilje. V Velenje si želijo vrniti pokalno lovoriko in državni naslov, se v Ligi SEHA Gazprom prebiti na finalni turnir, v Ligi prvakov pa v skupini C osvojiti prvo ali drugo mesto, ki peljeta v boj za napredovanje v osmino finala.

Rokometni klub iz Šaleške doline je pred novo sezono pripeljal tudi štiri okrepitve. V Velenje so se preselili Robert Marković, Žarko Pejović, Jan Grebenc in Matic Verdinek. Znanje pa si bodo na treningih članske ekipe nabirali tudi trije mladinci, in sicer Miljan Vujović, Tilen Grobelnik in Jernej Drobež.

Velenjski rokometaši se bodo v Rdeči dvorani pripravljali vse do prihodnje nedelje, ko bodo priprave nadaljevali v Kranjski Gori. Po povratku se bodo v ponedeljek, 31. julija, v Podčetrtku pomerili z beloruskim prvakom Meškovom iz Bresta, za tem pa sledita nastopa na dveh mednarodnih turnirjih. Babićevi varovanci se bodo v četrtek, 10. avgusta, odpravili na Češko, kjer jih čaka poljski Piotrkow, domači Nove Veseli in madžarski Tatabanya. Med 18. in 20. avgustom pa bodo gostovali še v Avstriji, kjer se bodo v skupinskem delu turnirja srečali z domačim prvoligašem, reprezentanco Savdske Arabije, sledita pa še tekmi za končno razvrstitev. V sredo, 23. avgusta pa jih čaka še zadnji preizkus pred začetkom sezone, kjer se bodo v Mariboru pomerili z domačim prvoligašem.


Preberite tudi:
Celjski policisti prijeli goljufa
Občina Šoštanj: Delavnica za določitev okoljskih problemov
Velenjsko jezero bo letos naposled pridobilo status kopalnih vod

Komentiraj