Praznik sv. Barbare obeležili tudi s štafetnim tekom #foto

Športno društvo Skupine Premogovnik Velenje povezuje svoje člane preko različnih preventivnih, rekreativnih, tekmovalnih in drugih športnih srečanj.

Ena izmed akcij, je 15. tek sv. Barbare, ki so ga organizirali v nedeljo, 8. decembra 2019 v sklopu praznovanja Sv Barbare – zaščitnice rudarjev, saj jih zaščitnica jemlje v prav posebno varstvo. Sama je bila zaprta v stolpu, temnem, kakor so temni rudniški rovi; ko jo je oče preganjal pa se je celo odprla zemlja in ji ponudila zavetje, kot ga vsak dan daje rudarjem. Znane so legende, da je svetnica sama prihajala tolažit in obhajat zasute rudarje. 

Tek se je pričel ob 10. uri na Ribiškem domu ob Velenjskem jezeru, potekal pa je v obliki štafetnega teka mešanih ekip. Ekipa je štela štiri člane, od tega je morala biti vsaj ena pripadnica nežnejšega spola. Vrstni red je določila ekipa sama, vsak tekač pa je moral preteči 3,250 m.

Vsak od tekmovalcev je prejel spominsko medaljo, topel obrok in čaj. Tekmovalo je 67 ekip s štirimi tekmovalci kar je skupno kar 264 tekačev. Izven konkurence, je nastopil tudi Uroš Dragičević (invalid).

Rezultati skupno:

  1. mesto – TŠ ŽIVKO 1     00:33:46
  2. mesto – Borci team     00:35:19
  3. mesto – TŠ ŽIVKO 2     00:35:30

Najmlajša ekipa:

Mini FIT zvezdice (32 let skupaj)     1:12.41
Neža Grm, Saš T. Slokan, Enej Okrogar in Leja Lovše. 

Najstarejša ekipa:

KOROŠKI TIGRI (301 let skupaj)    1:11:22
Štefan Skitek, Vili Blatnik, Kazimira Lužnik in Ante Bilobrk 

"Vsem tekmovalcem se zahvaljujemo in vam čestitamo, da ste z nami praznovali praznik svete Barbare – zaščitnice rudarjev," so zapisali organizatorji.

Galerija Fotografij

Komentiraj