Obračun lanskih prvoligašev pripadel orlom

NK Rudar Velenje – NK Triglav Kranj 0:1 (0:1)

Rudar Velenje: Daničić, Kašnik, Barič, Tubić, Vošnjak, Jovičić (od 46. Žurga), Črnčič, Koprivnik (od 88. Martinovič), Halilović, Panadić, Hrovat (od 46. Jovanović). Trener: Almir Sulejmanović

Velenjčani so doživeli še tretji zaporedni poraz v skupini za prvaka. Po Kalcer Radomljah in Brežicah, jih je v sredo, 5. maja, premagal še NK Triglav Kranj. Zadetek Jakupoviča v 14. minuti tekme je bil dovolj, da so knapi igrišče zapustili ponovno sklonjenih glav. Za stratega Almirja Sulejmanovića je na dosedanjih treh tekmah statistika danih in prejetih zadetkov (0:8) kar malce zaskrbljujoča, a vendar je trenutni rezultat ekipe realnost. Z uvrstitvijo v skupino za prvaka so izpolnili enega od ciljev, a še vedno so finance za drugoligaša iz Šaleške doline nerešljiva uganka. Težave na tem področju so v največji meri tudi glavni vzrok popolne pomladitve izbrane vrste.

Že v nedeljo, 9. maja, Velenjčani gostujejo v Novem Mestu, pri drugouvrščeni Krki.

Lestvica 2.SNL– Skupina za prvaka: 1. Kalcer Radomlje (47), 2. Krka (36), 3. Roltek Dob (36), 4. Brežice Terme Čatež (35), 5. Nafta 1903 (32), 6. Vitanest Bilje (30), 7. Triglav Kranj (27), 8. Rudar Velenje (22).

Komentiraj