Nordijska kombinacija - Uspešni velenjski kombinatorci

Drugo posamično preizkušnjo nordijskih kombinatorcev v italijanskem Val di Fiemmeju je Vid Vrhovnik končal tik za dobitniki točk na 32. mestu.

Po prvem krogu 10 km tekaške preizkušnje sta Frenzel in Braud ujela Vrhovnika, a zaostanek te skupine se je zmanjšal pod dve minuti. Na polovici proge je Vrhovnik še naprej tekel izredno dobro, za vodilnim Riiberjem, ki je imel le še 8 sekund naskoka pred rojakom Janom Schmidom, sicer tretjega po skokih, je zaostajal 1:35 minute.

V izjemnem tekaškem boju je Vrhovnik na 7.5 km prišel še vedno z zaostankom 1:36 v večji skupini in na 25. mestu. Schmid je na vrhu brzel k prvi letošnji zmagi na proti, potem ko je Riiber že zaostajal 5 sekund. Na cilju je prvo zmago letos slavil vodilni v skupnem seštevku Schmid, ki je za 8 sekund ugnal Avstrijca Lukasa Klapferja, ki je bil po skokih 10, tretji pa je bil Nemec Fabian Riessle, sicer 15. po skokih. Žal je v ostrem tempu zadnjega kroga Vrhovnik izgubil preveč časa in je padel na 32. mesto z zaostankom 2:09 za zmagovalcem.

Mladi upi v nordijski kombinaciji so se v nemškem Schonachu v preteklih dneh merili na tekmah alpskega pokala. Najbolj se je med našimi izkazal Ožbej Jelen, ki je dvakrat osvojil točke.

Na sobotni preizkušnji je bil najboljši Gašper Brecl na 22. mestu, potem ko je bil po skokih 27., Ožbej Jelen je končal na 26. mestu, po skokih je bil tri mesta višje. Tekma je bila precej vetrovna, organizatorji večkrat niso bili kos svoji nalogi, a kljub temu so tako včerajšnjo kot današnjo tekmo uspešno spravili pod streho.

Na včerajšnji 5 km sprinterski preizkušnji je bil najboljši Ožbej Jelen na 17. mestu, potem ko je imel 15. čas teka, Brecl je osvojil 35. mesto, Rok Jelen pa je bil na 41. mestu.

Komentiraj