Nekdanji trener velenjskega Rudarja odslej v Murini akademiji

Nekdanji trener velenjskega Rudarja Almir Sulejmanović je našel nov izziv. 43- letni Velenjčan je podpisal pogodbo s prekmurskim prvoligašem, kjer bo skrbel za mladinsko selekcijo Mure, prav tako bo v tesnem sodelovanju z vodjo nogometne akademije Dominikom Kovačičem.

V prekmurskem prvoligašu ne skrivajo zadovoljstva s prihodom izkušenega Velenjčana, saj menijo, da je Almir prava formula za izboljšanje rezultatov in razvoj mladih, ki se bodo konkurenčno vključevali v člansko moštvo.

Murina selekcija U19 trenutno domuje v spodnjem delu lestvice 1. slovenske mladinske lige, novopečeni trener pa je že debitiral na tekmi proti NK Maribor. Odigrali so dobro tekmo, vendar so na koncu vseeno morali priznati premoč eni vodilnih ekip lige.

Almir Sulejmanović je pred sedemnajstimi leti kot igralec že deloval v klubu. V sezoni 2003/04 je takrat pod taktiriko legendarnega Čira Blaževića debitiral na tekmi proti Primorju, aprila 2004 pa proti ljubljanski Olimpiji odigral svojo zadnjo tekmo v črno-belem dresu.

Predsednik Mure, Robert Kuzmič: V izjemno zadovoljstvo nam je, da se je naši akademiji pridružil Almir Sulejmanović, ki bo s svojo strokovnostjo zagotovno pripomogel, da se delovanje akademije dvigne še na višji nivo. Dobro vemo, kako pomembno je imeti dober podmladek in tukaj smo z Almirjem zagotovo dobili veliko okrepitev.” (Vir: NŠ Mura)


Foto: Facebook NŠ Mura

Komentiraj