Matanović po sezoni zapušča osje gnezdo

Eden ključnih mož črno-rumene zasedbe in član Hrvaške izbrane vrste Vlado Matanović se po sezoni 2019/20 odpravlja novim izzivom naproti. V naslednji sezoni bo namreč okrepil vrste PPD Zagreba.

Vlado Matanović je vrste velenjskega kluba okrepil pred sezono 2018/19, ko je prišel iz hrvaškega prvoligaša iz Umaga, v tem času pa si priigral ogromno izkušenj in postal eden izmed ključnih mož Jovičičeve čete. V letošnjem letu je dobil priložnost zaigrati tudi za člansko hrvaško reprezentanco, kjer je bil že na svoji prvi tekmi najboljši strelec srečanja.

Štiriindvajsetletnik je v dresu Gorenja Velenja zaigral na 59 tekmah in zabil 187 golov, v črno-rumenem dresu pa ga bomo lahko spremljali še do konca aktualne sezone.

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja:

»Znova se je pokazalo, da je rokometni klub Gorenje Velenje dobra valilnica talentov. Vesel sem za Vlada, da so se uresničile njegove otroške želje in da je prišel do praga članske reprezentance Hrvaške ter posledično prejel tudi poziv iz Zagreba. Vlado je prišel v Slovenijo kot precej neuveljavljen igralec in naredil v letu in pol velik preskok. Menim, da je to tudi neki pokazatelj in da kaže smer tudi preostalim igralcem. Čaka nas še veliko pomembnih tekem in verjamem, da bo s svojimi dobrimi predstavami do konca sezone doprinesel k novi uspešni sezoni, ki se kljub slabšemu začetku razvija v pravo smer oziroma je, glede na evropske nastope že presegla pričakovanja.«

Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»Mislim, da je bil prihod v Velenje najboljša poteza v moji karieri. Dvignil sem se na nivo, ki ga nisem niti sam pričakoval. Trdo sem delal za to, da sem prišel do sem kjer sem zdaj, a vseeno, tako hiter napredek v letu in pol, mislim, da se bolje res ne bi mogle poklopiti stvari. Seveda gre zahvala trenerju, vodstvu in vsem soigralcem, ki so bili z mano in še bodo do konca sezone. Menim tudi, da je prestop v Zagreb pravi korak za naprej in veselim se že novih izzivov.«

Foto: Rok Jošt

Komentiraj