Mark Poprask bronast na pokalu Alpe-Adria v avstrijskem Gradcu

V soboto in nedeljo, 8. in 9. februarja, je v avstrijskem Gradcu potekal mednarodni Alpe-Adria-Pokal.

Prvi dan sta nastopili Pia Čretnik in Iza Šerc v kategoriji floret mladinke. Žal se nobeni od njiju ni uspelo uvrstiti naprej v eliminacije. Iza je na koncu pristala na 9. mestu, Pia pa na 10. mestu.

Naslednji dan je bil za naše sabljače mnogo uspešnejši.

V kategoriji floret kadetinje so nastopile 3 velenjske tekmovalke: Ana Jurjovec, Iza Šerc in Pia Čretnik. Vsem trem se je uspelo uvrstiti v drugi krog skupin.  Nato je Ana žal izpadla, Pia in Izza pa sta se uvrstili v eliminacije. Pia je nato morala priznati premoč Avstrijki 15:5 in pristala na končnem 14. mestu. Iza je v 1. eliminacijskem boju premagala avstrijsko tekmovalko in zabeležila rezultat 15:8. V naslednjih eliminacijah je izgubila z Avstrijko 15:2. Na koncu se je uvrstila na 8. mesto od skupno 22 tekmovalk.

V kategoriji floret kadeti sta med 31. sabljači nastopila Mark Poprask in Leo Čretnik. Obema je po dveh krogih skupin uspel preboj v eliminacijske borbe. Leo je nato izgubil z rojakom 15:6 in končal na 20. mestu. Mark se je direktno uvrstil med prvih 16. Nato je avstrijskega nasprotnika premagal z rezultatom 15:9 in se uvrstil med 8 najboljših. V nadaljevanju je zopet zmagal z rezultatom 15:9 in izločil še enega avstrijskega tekmovalca. V naslednjem, polfinalnem dvoboju je moral premoč priznati Italijanu in tako pristal na končnem 3. mestu ter osvojil bronasto medaljo.

Komentiraj