Knapi z novo ničlo

NK Rudar Velenje - NK Celje 0:2 (0:2)

Mestni stadion Ob jezeru, sodniki: Nejc Kajtazović, Alen Salkić in Robert Šprah.
Strelca: 0:1 Ivan Božič (5.), 0:2 Luka Kerin (26.).
Rudar Velenje: Radan, Pušaver, Vošnjak, Kašnik, Krefl, Filipović, Jovanović, Lelić (od 52. Panadić), Trifković (od 46. Jovan), Črnčič (od 62. Kitek), Kuzmanović (od 77. Turinek). Trener: Dominik Beršnjak
Celje: Rozman, Kadušić (od 83. Bred), Zaletel, Čalušić, Marandici, Novak (od 83. Plantak), Štravs (od 58. Antanavicius), Božič, Pungaršek (od 57. Štraus), Kerin (od 83. Koritnik), Vizinger. Trener: Dušan Kosić
Rumeni kartoni: Lelić, Vošnjak, Jovanović, Trifković, Kašnik, Panadić; Kadušić.
Rdeči karton: Jovanović (33.).

Nogometaši Rudarja so v predzadnjem krogu Prve lige Telekom Slovenije doživeli novo razočaranje. Tokrat so jih premagali Celjani z rezultatom 0:2. Varovanci Kosića so že v uvodnih minutah tekme pritisnili na zadnjo linijo knapov in s tem nakazali, da jih na stadionu Ob jezeru zanima le zmaga. A vseeno prvič nevarneje so zapretili igralci Rudarja, ko se je v 3. minuti po asistenci Trifkovića v lepi priložnosti za zadetek znašel Sanjin Lelić, vendar je žogo poslal čez gol. Le dve minuti kasneje so gostje povedli. Po odbiti žogi Kašnika, je Ivan Božić z močnim in natančnim strelom razveselil maloštevilne navijače izven stadiona. A že v 17. minuti je sledilo vnovično veselje navijačev Celja, saj jih je zadetek Sežancev v Stožicah zavihtel na trenutno prvo mesto prvenstvene lestvice.

Celjani niso dolgo čakali na drugi zadetek, v 26. minuti srečanja je v prečudoviti akciji in po lepi asistenci Novaka z natančnim strelom v desni spodnji kot Radanovih vrat zadel Luka Kerin.

Gostje so s taktično disciplinirano igro igrali toliko, kolikor je bilo potrebno, v 33. minuti pa so knapi z drugim rumenim kartonom Jovanovića samo še olajšali delo Celjanom.

V zaključku prvega polčasa so gostje imeli lepo priložnost za novi zadetek, vendar je bil domači vratar Radan zbran in žogo ukrotil.

V drugem polčasu se rezultat ni spreminjal. Najlepše priložnosti za spremembo sta imela v 54. minuti Vizinger, a je zadetek z odličnim posredovanjem preprečil Matej Radan in v 66. minuti Gašper Jovan, ko je za las zgrešil okvir Rozmanovih vrat. 

Gostje so do svoje devetnajste prvenstvene zmage prišli relativno lahko in navsezadnje krog pred koncem prevzeli vodstvo na prvenstveni lestvici. Za svoj prvi naslov se bodo v sredinem krogu borili prav proti neposrednem tekmecu, ljubljanski Olimpiji. Rudar pa bo gostoval pri Bravu in iskal svojo zadnjo priložnost za prvo prvenstveno zmago.

Komentiraj