Judo: dve medalji z državnega prvenstva

Kljub znanim težavam pri organizaciji športnih tekmovanj je Judo zveza Slovenije uspela izvesti državno prvenstvo za mlajše kadete U16 ter za člane in članice.

Obeh državnih prvenstev se je udeležila tudi številčna ekipa iz Judo kluba Velenje.

Pri mlajših kadetih U16 se je tekme udeležilo 9 tekmovalcev in tekmovalk iz Velenja. Udeležba na tekmi je bila presenetljivo visoka, saj se je DP udeležilo kar 250 tekmovalcev iz vseh slovenskih klubov. Videlo se je, da si vsi želijo tekmovati, saj je bila zadnja judo tekma februarja letos.

Med to dobro konkurenco so se dobro odrezali mladi velenjski tekmovalci. Na koncu so državno prvenstvo zapustili z dobrimi vtisi in dvema medaljama.

Do bronaste medalje za 3. mesto sta priborili dve perspektivni velenjski tekmovalki Sara Budinski in Sarah Galinec. Obe sta srčno borili in priznali premoč le eni tekmovalki v kategoriji.

Med fanti sta se v zaključne boje uvrstila še Žan Florjančič in Vid Pušnik. Na koncu sta končala na nehvaležnem petem mestu.

Na državnem prvenstvu članov sta tokrat barve velenjskega juda zastopa dva mlada tekmovalca, ki sta to leto končala nastopanje med kadeti, Urh Štober in Urban Kuhar. Prvič sta se pomerila z izkušenimi člani. Borila sta se zelo dobro, vendar ostaja grenak priokus, da sta tokrat po zaslugi sodnikov, končala borbe v predtekmovanju. Vsekakor pa sta pokazala, da bodo morali člani v bodoče na njiju zelo računati.

Judo klub Velenje je tudi s svojimi prostovoljci pomagal organizatorjem Judo klubu Branik Maribor in Judo zvezi Slovenije pri organizaciji državnega prvenstva, ki je bilo tokrat bolj zahtevno. Velenjski judoisti so zaradi odlične organizacije prvenstva v Velenju, pridobili zaupanje za pomoč pri vodenju najzahtevnejših tekem.

Komentiraj