Janja Garnbret zlata in srebrna na evropskem prvenstvu, druga v seštevku svetovnega pokala

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je v Münchnu zmagala na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju, s tem pa je zaključila letošnjo sezono balvanskega plezanja. Dosegla je tri zmage in eno drugo mesto, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je sezono sklenila na drugem mestu.

18-letna Korošica se je odlično odrezala v Münchnu, kjer je hkrati potekalo tudi evropsko prvenstvo v balvanskem plezanju. Janja je v kombinaciji osvojila zlato in postala evropska prvakinja, v balvanih pa srebro, kjer je bila boljša le Srbkinja Staša Gejo. Garnbretova je v kombinaciji bila najboljša v seštevku treh disciplin (težavnosti, balvanov in hitrosti), v katerih so se športne plezalke in plezalci merili že julija na dveh evropskih prvenstvih v Campitellu in Münchnu. Za tretjo slovensko medaljo je poskrbel 20-letni Anže Peharc, ki je osvojil bron v balvanih.

Janja je imela že pred sobotnim finalom zagotovljeno drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanih, saj se Japonka Miho Nonaka, ki je bila njena nasprotnica za drugo mesto, ni uvrstila v večerni finale svetovnega pokala.


Preberite tudi:
Gorenje in Peter Prevc obdarila pomoči potrebne otroke
Interaktivna galerija Prostosvet kmalu v Celju
Zmaga za Velenjčane na "City Games" v Kopru

Komentiraj