Gladka zmaga ŽRK Velenje

Rokometašice Velenja iz tekme v tekmo dvigujejo formo. Potem ko so prejšnji teden Šempeter Vrtojbo premagale z enajstimi goli razlike, so zobe pokazale tudi v 15. krogu in še bolj suvereno premagale ekipo Tržiča.

Rokometašice Velenja so v 15. krogu 1.B državne lige doma premagale ŽRK Tržič z 31:15 (17:8). Že v uvodnih minutah se je videla nemoč igralk Tržiča. Velenjčanke so si z odločno igro hitro priigrale štiri gole prednosti, gostje pa šele v osmi minuti dosegle svoj prvi zadetek na tekmi. V nadaljevanju se je prednost samo še višala in ob polčasu je na semaforju kazalo že 17:8.

V drugem delu so velenjčanke še bolj stopile na plin in z odlično igro tako v napadu kot obrambi nasprotnice popolnoma onesposobile. Z golom Tabaković Enis v 42. minuti je razlika poskočila na 15, nato pa Nastja Ferenc v 54. minuti poskrbela za najvišjo prednost na tekmi, ki je znašala +19. V zadnjih petih minutah so Tržičanke s tremi zaporednimi goli uspele le nekoliko znižati razliko. Najboljši strelki zmagovalne ekipe sta bili Adrijana Černivec in Enis Tabaković s sedmimi zadetki, pri poraženkah pa Tina Škrjanec s šestimi goli, ki je z 82 zadetki tudi najboljša strelka lige.

Velenjčanke si skupaj z ŽRK Naklo delijo vodilno mesto na prvenstveni lestvici, ki so v 15.krogu premagale Šempeter Vrtojbo s 26:21. Naslednjo tekmo bodo velenjčanke igrale prav z Naklankami, kjer se v soboto 17. februarja v Rdeči dvorani obeta tekma vseh tekem 1. B državne lige.

ŽRK VELENJE – ŽRK TRŽIČ 31:15 (17:8)

Velenje, Rdeča dvorana, gledalcev 80, sodnika: Pajić, Rantah

ŽRK Velenje: Simić, Hadžić, Gavranović L., Atelšek (4), Ferenc (5), Žekić, Gavranović A., Boškić (3), Černivec (7), Musić (1), Oder (4), Tabaković (7), Alekić, Brcar

ŽRK Tržič: Curk, Mesarič, Bašić Sredić (2), Svetina (3), Karić (1), Oplotnik (2), Škrjanec (6), Pirjevec, Zaplotnik, Korošec, Sladić (1)

Sedemmetrovke: Velenje 2 (1), Tržič 3 (1)

Izključitve: Velenje 8 min., Tržič 8 min.

LESTVICA:

  • RK NAKLO (19),
  • ŽRK VELENJE (19),
  • ŽRD LITIJA (11),
  • ŽRK IZOLA (11),
  • RK ŠEMPETER VRTOJBA (3),
  • ŽRK TRŽIČ (1)

Komentiraj