Velenje tudi v prihodnje mladim prijazna občina

V okviru slovesnosti ob 10-letnici programa Mladim prijazna občina, ki je potekala pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, je Mestna občina Velenje ponovno prejela certifikat Mladim prijazna občina z veljavnostjo do leta 2024.

Predsednik republike Borut Pahor se je predstavnikom občin zahvalil za požrtvovalnost in trud, ki ju vlagajo, da občani, mladi živijo bolje. Certifikat je v imenu župana Petra Dermola prevzela podžupanja Aleksandra Vasiljević.

"Mestna občina Velenje je ponosni nosilec certifikata Mladim prijazna občina že od samega začetka programa. Leta 2012 smo kot ena prvih občin v Sloveniji prejeli certifikat z veljavnostjo štirih let, katerega uspešno ohranjamo vse do danes," so zapisali na Mestni občini Velenje.

Med drugim se lahko na velenjski občini pohvalijo, da so v zadnjem obdobju uspešno izvedli številne projekte, ki pomembno vplivajo na še boljšo kakovost življenja; mladim so za 50 odstotkov znižali komunalni prispevek, sprejet je pravilnik o dodeljevanju najemnih stanovanj v najem mladim (razpis bo objavljen v začetku naslednjega leta), več sredstev namenjajo za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih, mlade aktivno vključujejo v razvojne projekte, znesek enkratne denarne pomoči staršem ob rojstvu otroka so povišali za 100 % (sedaj znaša 300 evrov).

Certificiranje mladim prijaznih lokalnih skupnosti poteka v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Predsednik republike Borut Pahor se je predstavnikom občin zahvalil za požrtvovalnost in trud, ki ju vlagajo, da njihovi občani, mladi živijo bolje. Izpostavil je uspešne razvojne politike lokalnih skupnosti, ki v svojih programih naslavljajo izzive mladih.

Komentiraj