V Velenju še ne beležimo okužbe s koronavirusom

V Zdravstvenem domu Velenje do današnjega dne ni bila na testiranju pozitivna nobena oseba iz Velenja. V zdravstvenem domu so evidentirali samo eno osebo, pozitivno na koronavirus, ki je bila iz Mozirja.

A kot opozarjajo odgovorni, to ne pomeni, da nihče med nami v tem trenutku ni bolan, da nihče v našem okolju ni okužen s koronavirusom. Možno je le, da ima lažje simptome in se ni testiral, kar pa še ne pomeni, da ni okužen.

Mestna občina Velenej zato vse občanke in občane prosi, da resnično upoštevajo vse preventivne ukrepe in se družijo le z najožjimi družinskimi člani. Vsako drugo druženje poveča možnost širjenja okužbe s koronavirusom in  pomeni nevarnost za vse nas. Bodimo odgovorni. Starše otrok in mladine prosijo, da se pogovorijo z otroki in jim pojasnijo, kako zelo hitro se virus širi in kako pomembni so vsi preventivni ukrepi, h katerim pozivata vlada in nacionalni inštitut za javno zdravje.

Na spletni strani Mestne občine Velenje, podstran Koronavirus informacije https://www.velenje.si/e-obcina/11920, objavljajo aktualne informacije, ki so namenjene občanom za boljšo informiranost o aktualnih temah – koristne povezave, pomembne informacije in kontaktne številke v času izrednih razmer, sporočila za javnost, ponudnike sadja in zelenjave z okoliških kmetij, ki skrbijo za dostavo oz. omogočajo osebni prevzem blaga in druge možnosti dostave na dom. Podatke se sproti dopolnjujejo in posodabljajo.

"Le ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov bomo omejili širjenje okužbe s koronavirusom. Zato pozivamo, da se jih držimo vsi! Ostanimo zdravi! Ostanimo doma!" sporočajo iz MOV.

Komentiraj