V Velenju otvorili pisarne lokalnega odbora Levica Velenje-Mozirje

V četrtek, 28. 11. 2019, so člani novoustanovljenega lokalnega odbora Levica Velenje-Mozirje slavnostno odprli svojo pisarno na Trgu mladosti 2 v Velenju ter s tem zapisali novo poglavje svojega delovanja.

Slavnostni govorec na prireditvi je bil poslanec Boštjan Koražija, ki je po končanem uradnem delu, v tandemu z Matjažem Pečovnikom, prerezal rdeči trak. Dogodek je povezoval Marko Nežič, kantavtor Peter Dirnbek pa je s svojimi napevi skrbel za vzdušje in razpoloženje zbranih.

Nežič in Pečovnik sta med drugim povedala, da bo nov prostor služil za seje lokalnega odbora, za izvedbo manjših dogodkov, v njem bodo uredili čitalnico, v času uradnih ur pa bo pisarna odprta tudi za vse občane, ki bi se želeli posvetovati in pogovoriti s svetnikom ali s člani lokalnega odbora. Lokalni odbor se bo kot do sedaj zavzemal za trajnostno in socialno usmerjenost regije, za vzdržno kmetijsko in živalim prijazno politiko, za varno hrano, za izboljšanje javnega prometa, stanovanjske politike; zastopal bo glas delavcev, socialno ranljivih in ljudi, ki so odrinjeni na obrobje.

Lokalni odbor Levica Velenje-Mozirje (v nadaljevanju: odbor) je svojo pravno-formalno obliko dobil julija 2019 na ustanovni seji v Velenju in zastopa vse občine SAŠA regije.

Trenutno vodstvo odbora sestavljajo koordinator Marko Nežič (Mozirje), delegatka Helena Žagar (Mozirje) in sekretarka Andreja Centrih Erjavec (Velenje). Ustanovitev skupnega odbora je po mnenju članov LO-ja rezultat dobrega sodelovanja med člani iz Mozirja, Velenja in okolice, ki so v zadnjih dveh letih uspešno izvedli več dogodkov in akcij. Kot Zbor članov Levice Velenje-Mozirje so se pod okriljem matičnega odbora Celje podali na državnozborske volitve 2018 s tremi kandidati – Tjašo Podpečan, Heleno Žagar in Goranom Lukićem, na lokalnih volitvah v občinske in mestne svete 2018 pa so se uspešno predstavili s tremi listami, in sicer v Velenju, Mozirju in Solčavi, ko je v mestni svet Velenje bil izvoljen Matjaž Pečovnik, ki ima za sabo že prvo leto svojega mandata.

Komentiraj