V soboto se predstavlja Velenje na Titovem trgu

Mestna občina Velenje bo v sodelovanju s Športno zvezo Velenje v soboto, 19. septembra, med 9. in 12. uro na Titovem trgu organizirala prireditev Velenje se predstavi, ki jo tradicionalno pripravljajo ob občinskem prazniku. Ob 10. uri bo prisotne pozdravil podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol. Ves čas trajanja prireditve, med 9. in 12. uro, bo potekal tudi Tek očkov.

V soboto dopoldan se bo na Titovem trgu predstavilo 40 športnih društev, izobraževalnih institucij in kulturnih organizacij. Zainteresirani bodo lahko dobili informacije o delovanju športnih društev, možnostih kulturnega ustvarjanja, najmlajšim pa bo na voljo tudi ustvarjalna delavnica.

Letos bo Tek očkov potekal ves čas trajanja prireditve, med 9. in 12. uro, saj zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa ne bodo mogli izvest skupinskega starta. Tekaška proga bo kratka, potekala bo okoli zelenice, na kateri stoji Titov spomenik. Primerna bo tudi za tek z otroškimi vozički, nahrbtniki ali kengurujčki. "S tekom želimo spodbuditi očete, da aktivno preživljajo čas z otroki ter opozoriti na pozitivne vidike aktivnega očetovstva tako za otroke kot tudi za starše," sporočajo iz MOV.

Prireditev bodo izvedli ob upoštevanju priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, zato bodo dostop do prireditvenega prostora omogočili le s Cankarjeve ceste, izhod pa pri Titovem spomeniku. Pozivajo, da se prireditve udeležijo zgolj zdrave osebe, da se vzdržuje ustrezna fizična razdalja in posebna pozornost namenja ustrezni higieni rok in kašlja.

Komentiraj