V Šmartnem ob Paki so slovenski župani otvorili obnovljeno igrišče z umetno travo

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

V sredo, 7. oktobra 2020, so se slovenski župani na čelu z Jankom Kopušarjem, z nogometno tekmo v Šmartnem ob Paki poklonili spominu na pokojnega župana občine Šmartno ob Paki Alojza Podgorška. Obenem so s tem simbolično odprli prenovljeno malo nogometno igrišča z umetno travo.

Že tradicionalna nogometna tekma ekipe slovenskih nogometnih županov v spomin na pokojnega župana Podgorška je imela letos še dodaten svečan pridih, saj so z njo simbolično predali svojemu namenu prenovljeno nogometno igrišče z umetno travo v športnem parku ob osnovni šoli. Občina je letošnjo pomlad pristopila k popolni obnovi tega igrišča v sklopu katere so se zamenjali umetna trava in goli prav tako pa se je popravilo obstoječe ograje igrišča. Ob tej priložnosti so pred pričetkom tekme zbrane nagovorili gostujoči župan Janko Kopušar, predstavnik Fundacije za šport, Bojan Bučar in podpredsednik NZS, Stanko Glažar.

Pred samo tekmo med ekipama slovenskih županov so se ti poklonili pokojnemu Alojzu Podgoršku in na njegov grob položili venec. Letos se je memorialne tekme udeležilo lepo število županov in podžupanov, bilo jih je kar 15. Ti so se razdelili v dve ekipi po šest in odigrali prijateljsko tekmo, ki se je končala z rezultatom 4 : 1 v korist ekipe katere kapetan je bil župan Šmartnega ob Paki. "Vendar kot je v navadi tudi tokrat rezultat ni bil v ospredju ampak športno druženje in spomin na bivšega župana," so zapisali na občini Šmartno ob Paki

Komentiraj