V Premogovniku Velenje uspešno zagnali jamsko črpalno postajo III

V jami Premogovnika Velenje je pri izgradnji jamskih prog in likvidaciji jamskih objektov po končanem odkopavanju ključnega pomena tudi zanesljiva oskrba jamskih delovišč s pepelnimi mešanicami. Z njimi namreč zapolnjujejo jamske proge in druge objekte v jami ter s tem znatno dvigujejo požarno varnost v jami.

"Zaradi izgradnje novih jamskih objektov v severnem krilu jame Preloge smo morali zgraditi tudi novo jamsko črpalno postajo JČP III. Ta je namenjena za mešanje pepelne mešanice in prašnega dodatka za daljinsko zapolnjevanje in utrjevanje jamskih objektov v severnem delu jame Pesje kot tudi delu jame Preloge," sporočajo iz Premogovnika Velenje. 

Nova črpalna postaja se nahaja skoraj 500 metrov pod zemeljskim površjem in bo v celoti nadomestila dozdajšnji jamski črpalni postaji JČP I in JČP II.

"Tehnične rešitve, ki so obdelane v izvedbenih rudarskih dokumentacijah za izdelavo sistema v JČP III in daljinskega zapolnjevanja jamskih objektov na območju jame Preloge, so plod lastnega znanja in izkušenj strokovnjakov, zaposlenih v službah Projektiva in Priprava dela. Vsekakor pa si montaže in delovanja sistema ni mogoče predstavljati brez sodelovanja z operativnimi službami," še sporočajo iz Premogovnika Velenje.

Komentiraj