Septembra Velenje praznuje

September je za velenjsko občino praznični mesec. 20. septembra letos mineva namreč že 61 let od slavnostnega odprtja novega mestnega središča. "Čeprav je letos vse nekoliko drugače, si želimo, da bi nam kljub vsemu uspelo izpeljati praznične dogodke in da bi praznovali skupaj z občankami in občani, ki so srce našega Velenja," sporočajo iz Mestne občine Velenje.

Že v petek, 11 septembra, bo na velenjski promenadi k okušanju bogate kulinarične ponudbe med 10. in 19. uro vabila Promenada okusov.

V torek, 15. septembra, bo ob 17. uri na Mestnem otroškem igrišču Velenje sprejem za novorojence, dan kasneje pa bodo ob 17. uri na isti lokaciji pripravili sprejem za letošnje velenjske prvošolce.

TEDEN MOBILNOSTI

V času med 16. in 20. septembrom bodo v Velenju potekale številne aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti. Čeprav so napovedovali, da bodo zaprli Rudarsko cesto in na njej naredili dan brez avtomobila, bodo, zaradi boljšega zagotavljanja vseh preventivnih ukrepov in priporočil NIJZ, v sredo, 16. septembra, aktivnosti izvedli na Titovem trgu.

Med 9. in 18. uro bodo tako na Titovem trgu, kjer so že zarisani veliki kvadrati, pripravili površine za risanje s kredami za velenjske otroke, učence in dijake. Vsak otrok bo dobil svoje krede, otroci pa bodo ustvarjali mozaik na temo Moje mesto – moja izbira! Risali bodo vse, kar bi oni raje imeli namesto cest. Ta dan se bodo lahko obiskovalci na Titovem trgu registrirali tudi v avtomatiziran sistem izposoje koles Bicy. Na delu Titovega trga bo Vrtec Velenje pripravil gibalni poligon za svoje otroke.

Ob 11. uri bo obiskovalce nagovoril podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol. Ob tej priložnosti mu bo predsednik Zavoda Varna pot Robert Štaba kot drugi mestni občini predal certifikat Vizije NIČ

VELENJE NA KOLEŠČKIH

V zadnjem času so v Velenju uredili veliko kolesarskih povezav, zato bo Velenje v sredo, 16. septembra, med 10. in 18. uro in v soboto, 19. septembra, med 8. in 13. uro postalo Velenje na koleščkih. Na petih lokacijah po Velenju (pod hribom pod Vilo Herberstein, ob Paki v bližini Vrtca Lučka, v Sončnem parku pri sončni uri, na Vodnikovi cesti med OŠ Gustava Šiliha in OŠ Antona Aškerca, na Velenjski plaži ob avtokampu) bodo uredili posebne točke, na katerih bodo lahko občani zbirali žige. Vsakega občana, ki bo zbral tri žige, bodo v nedeljo, 20. septembra, med 9.30 in 11. uro na Titovem trgu nagradili s promocijsko majico. Seveda bo potrebno za pridobitev žiga kontrolne točke obiskati na koleščkih: s kolesom, rolko, skirojem, na kotalkah, rolerjih …

OSREDNJA SLOVESNOST

V četrtek, 17. septembra, bodo v Domu kulture Velenje ob 17. uri pripravili dogodek za povabljene goste, na katerem bodo razglasili letošnje občinske nagrajence. Ob 18. uri pa bodo na Titovem trgu pripravili osrednjo slovesnost ob prazniku občine. Slavnostni govornik bo Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje. Kulturni program bo pripravila glasbena skupina Katrinas.

KONCERT NINE PUŠLAR

V petek, 18. septembra, bodo ob 19. uri na Titovem trgu organizirali koncert Nine Pušlar. Število sedišč bo omejeno. V primeru dežja bo koncert v nedeljo, 20. septembra.

VELENJE SE PREDSTAVI (TEK OČKOV)

V soboto bodo med 9. in 12. uro na Titovem trgu pripravili že tradicionalno prireditev Velenje se predstavi, v sklopu katere bodo izvedli tudi Tek očkov.

V nedeljo, 20. septembra, pa bo ob 10. uri na Titovem trgu krajši koncert Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in zaključek akcije Velenje na koleščkih. Orkester bo nato koncert ponovil še na Kardeljevem trgu, Gorici, v Šaleku in nasproti Mercator Tržnice Velenje ob Kidričevi cesti.

SPREJEM PROSTOVOLJCEV / Zlati maturanti

V ponedeljek, 28. septembra, bodo na sprejem povabili vse prostovoljce, ki delujejo na področju turizma, v torek, 29. septembra, ob 17. uri pa bodo v Vili Bianci gostili velenjske zlate maturante. Oba sprejema bosta imela omejeno število obiskovalcev.

PRAZNIČNI KONCERT

V sredo, 30. septembra, bodo ob 18. uri na Titovem trgu pripravili praznični koncert za srčne Velenjčane – prostovoljce in vse, ki so pomagali v času prvega vala epidemije koronavirusne bolezni, ter vse tiste, ki pomagajo ljudem v stiskah tudi sedaj. Na koncertu bodo nastopili ansambel Spev in skupina Varni Paljak. Število sedišč bo omejeno.

PODJETNO VELENJE

V soboto, 3. oktobra, bo na Titovem trgu ponovno živahno, saj bodo med 9. in 12. uro pripravili dogodek Podjetno Velenje.

"Vse dogodke bomo pripravili v skladu s priporočili NIJZ, zato prosimo, da priporočila upoštevajo tudi obiskovalci," sporočajo iz MO Velenje.

Komentiraj