Še vedno prosta mesta za letovanje v Poreču

Skupina otrok in mladostnikov iz Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki v teh dneh uživa v Pacugu.

Prva izmena letošnjih zdravstvenih letovanj ob morju, ki jih pripravlja Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje, se preveša v drugo polovico. V enem najlepših zalivov ob slovenski obali, v Pacugu, letuje 57 otrok in mladostnikov iz Šaleške doline, za njihovo dobro razpoloženje in varnost pa skrbi 8 vzgojiteljev, športna animatorka in pedagoška vodja letovanja. Pravijo, da je vsak dan drugačen, tako čez dan kot zvečer, saj poleg plavanja in uživanja v morskih radostih otroci vsak dan ustvarjajo, »športajo« in uživajo v raznolikih večernih programih.

Skupina se je odlično povezala, predvsem pa otroci uživajo v druženju z novimi prijatelji. Čez vikend, ko je vreme malce nagajalo tudi ob morju, so se veliko družili v notranjosti, tudi odlično modno revijo so pripravili. Danes, ko spet sije sonce, jih čaka izlet z ladjico s panoramskim ogledom slovenske obale. Do konca letovanja - domov se vračajo to soboto - računajo, da bo splavalo kar nekaj neplavalcev, ki so dnevno vključeni v plavalni tečaj.

Na MZPM Velenje v Vili Rožle še vedno vpisujejo v zdravstveno letovanje otrok v Poreču. V drugo izmeno letošnjih letovanj bodo odpotovali 12. avgusta, domov pa se bodo vrnili 22. avgusta. Vabijo starše, da se odločijo in svojim otrokom omogočijo pestre in zdrave počitnice ob morju, saj imajo še nekaj prostih mest. Tudi na to letovanje se že pripravljajo, tokrat pa bo skupina iz Šaleške doline letovala v Mladinskem domu Špadiči, kjer bodo sami. Zato upajo, da bo letovanje izvedljivo tudi, če se epidemiološka slika na Hrvaškem poslabša. Za več informacij pokličite na 03/897 75 40, vsak delavnik med 8. in 16. uro.

Komentiraj