Poziv za donacije računalnikov in druge pomoči otrokom, ki se učijo od doma

Na Medobočinski zvezi prijateljev mladine Velenje se v teh dneh trudijo omiliti težave v socialno šibkih družinah in jim čas, ki za nikogar ni lahek, polepšati s finančno ali materialno pomočjo. Pri tem pa so odvisni od donatorjev in ljudi, ki jim je mar.

Za potrebe osnovnih šol v Šaleški dolini potrebujejo še 20 naprav

Tudi v Šaleški dolini so še otroci, ki doma nimajo računalnikov, tablic..., potrebnih za uspešen pouk na daljavo. Zato so se na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje odločili, da bodo poskušali pomagati.


Foto: FB - Mestna občina Velenje

Nekaj računalnikov so otrokom iz MO Velenje že razdelili s pomočjo donacij, ki jih je prejela njihova krovna organizacija Zveza prijateljev mladine Slovenije in njihovih posameznih donatorjev. Za potrebe osnovnih šol v Šaleški dolini pa potrebujejo vsaj še 20 naprav.

Tudi vi lahko pomagate

MZPM Velenje vas prosi, če imate v podjetju ali doma računalnik, tablico, prenosnik..., ki bi ga lahko pogrešali in ni preveč zastarel, da ga preko njih podarite otrokom, ki bodo po treh tednih učenja od doma brez ustreznih naprav, tega iskreno veseli! S tem bodo dobili enake možnosti za učenje na daljavo kot njihovi sošolci, ki so pred corona virus krizo naprave že imeli doma. Žal pa jih starši vsem niso mogli omogočiti in prav tem bi radi pomagali, tudi z vašo pomočjo. 

"Zbrano računalniško opremo bomo delili v sodelovanju z osnovnimi šolami, kjer potrebe družin najbolje poznajo. Akcijo je že podprl Mladinski svet Velenje, ki nam bo prav tako pomagal, da čim prej zberemo potrebno računalniško opremo za otroke," sporočajo iz MZPM Velenje.

Pokličite na MZPM Velenje 03/ 897 75 40 ali pišite na mzpm.velenje@vilarozle.si, da se dogovorite za predajo.  

Komentiraj