Postopoma odpirajo javne sanitarije

Z današnjim dnem so ponovno odprli javne sanitarije ob Škalskem jezeru, v Sončnem parku, na avtobusnem postajališču in v garažni hiši pri zdravstvenem domu. V prihodnjih dneh bodo začele obratovati tudi javne sanitarije v Centru Nova. Javne sanitarije na mestnem otroškem igrišču pa bodo odprli ob ponovnem odprtju igrišča. 

Pri uporabi javnih sanitarij je potrebno upoštevati splošne ukrepe

Nacionalni inštitut za javno zdravje je objavil higienska navodila za uporabo javnih sanitarij v času epidemije. Uporabniki morajo upoštevati vse splošne ukrepe za zaščito pred okužbo s koronavirusom. Uporabniki javnih sanitarij naj sanitarije uporabljajo posamično, pri tem naj upoštevajo varno medosebno razdaljo, najmanj 1,5 oziroma 2 metra. V javnih sanitarijah je v času epidemije obvezna uporaba obrazne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite), ki prekrijejo nos in usta. Stranke naj dosledno izvajajo navodila glede umivanja rok in higiene kašlja. Stranke naj se čim manj dotikajo različnih predmetov in površin, in sicer le toliko, kot je nujno.

Mestna občina Velenje prosi in poziva vse uporabnike, da dosledno upoštevajo zaščitne ukrepe, ki so izobešeni tudi v vseh sanitarijah.

Komentiraj