Občina pridobila uporabno dovoljenje za prireditveni oder in prostor #VIDEO

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

Mestna občina Velenje je konec lanskega leta pridobila pravnomočno uporabno dovoljenje za CTN Prireditveni oder in prostor. Za izvedbo investicije, ki znaša 9.059.051,55 evra, so uspeli pridobiti skoraj 70 % sofinancerskih sredstev oz. 6.001.238 evrov. Z izgradnjo sodobnega prireditvenega prostora in odra so trajnostno sanirali degradirano območje, ki je nastalo kot posledica rudarske aktivnosti, v izmeri več kot 46 tisoč m², s povrnitvijo družbene, okoljske in ekonomske vrednosti. 

"Velenjčanke in Velenjčani smo lahko ponosni na največji prireditveni prostor v Sloveniji," sporočajo iz MO Velenje.

Lokacija ob Velenjskem jezeru postaja zadnja leta vse bolj zanimiva za domače in tuje goste. Lani je Velenjsko plažo v poletni sezoni obiskalo skoraj 100 tisoč obiskovalcev. Na širšem območju so uredili sodoben prireditveni prostor, s katerim bodo še obogatili dogajanje za obiskovalce. Uredili so večnamensko površino, ki bo omogočala izvajanje različnih prireditev, sejmov, tekmovanj, festivalov poleti in tudi pozimi.

Poleg ureditve prireditvenega prostora so ob Velenjskem jezeru zgradili tudi sodoben in atraktiven prireditveni oder, ki je oblikovan kot večnamenski objekt in omogoča dogajanje na prireditvenem prostoru ali na prizorišču nad jezerom. Ob objektu je tudi poseben pomol na jezeru, ki bo namenjen preživljanju prostega časa in športnim dejavnostim na vodi.

Uradno odprtje nove pridobitve ob Velenjskem jezeru načrtujejo spomladi.

Kratek film o poteku gradnje si lahko ogledate zgoraj. Avtor: Roman Bor.

Preberite tudi: Ob prireditvenem prostoru pripravljajo progo za tek na smučeh

Komentiraj