Ob mednarodnem dnevu prostovoljcev zahvala velenjskim prostovoljcem

Naslovna fotografija: FB Udarnik MC Velenje.

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

5. december je mednarodni dan prostovoljstva in v Velenju se vsako leto župan prostovoljcem zahvali že septembra s posebnim sprejemom za njih. Mestna občina Velenje letos žal tega sprejema zaradi epidemije ni mogla pripraviti, se pa zavedajo, da brez prostovoljcev Velenje ne bi bilo tako prijazno in srčno mesto kot je danes. Še posebej v teh dneh, ko je zaradi epidemiološke slike v državi in številnih omejitev vse več ljudi v stiski ali pa so preprosto osamljeni. Tukaj gre posebna zahvala prostovoljcem Udarnik Mladinskega centra Velenje, ki brezplačno izvajajo nakupe za starostnike in gibalno ovirane, ki nimajo možnosti, da bi to za njih naredili svojci. Uvedli so tudi brezplačni družabniški telefon »KR POVEJ«, kjer s pogovorom krajšajo čas starostnikom. "Seveda pa se zahvaljujemo tudi vsem drugim prostovoljcem, ki jih v Velenju resnično ni malo," dodajo na MO Velenje.

Mestna občina Velenje je vse od leta 2014 prostovoljstvu prijazno mesto. Naziv podeljuje Slovenska filantropija v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva vsako leto. "Velenje je mesto, ki je pravzaprav nastalo s pridnim delom prostovoljcev. Znani smo po tem, da sodelujemo, radi pomagamo, da smo skupnost, ki spodbuja tudi mlade, da se odločajo in postanejo prostovoljci in mislim, da nam to dobro uspeva, saj je med prostovoljci vedno več mladih, razvijajo se v okviru različnih institucij, recimo Šolskega centra Velenje, Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, Mladinskega centra Velenje, društva upokojencev in seveda tudi številnih drugih društev, institucij," sporočajo.

Že vrsto let na različne načine zagotavljajo kontinuirano podporo prostovoljskim organizacijam: z razpisi na področju zdravstva in sociale, kulture, mladine, športa, turizma ter z omogočanjem brezplačne uporabe prostorov za prostovoljske aktivnosti. Finančno podpirajo tudi delo mentorjev prostovoljcev v dveh zavodih. Župan in predstavniki občinske uprave pogosto sodelujejo tudi na različnih prostovoljskih dogodkih.

Mestna občina Velenje vsem velenjskim prostovoljcem ob mednarodnem dnevu prostovoljstva iskreno čestitam in se jim zahvaljuje za vsa dobra dejanja in vso pomoč, ki jo nudijo, ko je to potrebno.

Komentiraj