MO Velenje za sanacjo po neurijih donirala 20 tisoč evrov občini Šmartno ob Paki

Mestna občina Velenje, ki je prepoznana tudi po srčnosti in dobrodelnosti, bo tokrat prispevala sredstva Občini Šmartno ob Paki za sanacijo posledic nedavnega neurja. Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana, bo v nedeljo, 23. avgusta, ob 17. uri na velenjskem mestnem stadionu na nogometni tekmi med NK Rudar Velenje in NK Šmartno 1928 županu Občine Šmartno ob Paki Janku Kopušarju izročil ček v višini 20 tisoč evrov.

Občina Šmartno ob Paki, ki jo je neurje s poplavami in točo zajelo v noči med 29. in 30. julijem, bo prejeta sredstva porabila za rekonstrukcijo cest, vključno z meteorno kanalizacijo na odsekih v Malem Vrhu in Gavcah, kjer je neurje popolnoma odneslo cestišče. Potrebna bo tudi interventna sanacija plazov, ki ogrožajo občinsko infrastrukturo.

"V Mestni občini Velenje tudi sicer podpiramo številne socialne programe, ki lajšajo življenja naših občank in občanov. Letos junija smo prispevali 5 tisoč evrov Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje za letovanje otrok iz socialno šibkih družin, za nakup šolskih potrebščin in računalniško opremo. Prav tako pomagamo tudi sosednjim občinam in prijateljskim mestom. V lanskem letu smo 15 tisoč evrov namenili za sanacijo posledic neurja v Občini Mislinja. Leta 2015 smo uspešno organizirali humanitarno akcijo zbiranja pomoči za begunce, leta 2014 pa smo pomagali mestom v Srbiji ter Bosni in Hercegovini, ki so jih v mesecu maju prizadele poplave," ob tem sporočajo iz Mestne občine Velenje.

Komentiraj