Mestna tržnica ponovno odprta

Situacija v državi se kljub koronavirusu počasi stabilizira. Z upoštevanjem preventivnih ukrepov in odlokov smo bili uspešni, zato se nekateri ukrepi lahko v prihodnjih dneh omilijo. Mestna občina Velenje se je odločila, da s ponedeljkom, 20. aprila, odpre Mestno tržnico Velenje. V zadnjem tednu so preverjali interes ponudnikov in pripravili ukrepe, ki bodo zagotavljali varnost in zdravje obiskovalcev in ponudnikov na tržnici. Tako bodo prihodnji teden svojo ponudbo občankam in občanom ponudili lokalni ponudniki, ki bodo to želeli in ki so pred zaprtjem tržnice prodajali v prodajnih hiškah ob Cankarjevi ulici. V soboto pa se jim bodo pridružili tudi ostali ponudniki ob Centru Nova in v atriju pri Kavarni Lucifer. Mestna občina Velenje je v tem času, ko je bila tržnica zaprta, lokalnim ponudnikom hrane pomagala pri promociji njihovih izdelkov na domu oz. nekateri imajo tudi dostavo na dom.

Ker se tržnice po odloku smatrajo kot živilske trgovine, veljajo enaka pravila kot za prodajalne in njihove zaposlene ob pandemiji koronavirusne bolezni, prav tako pa pravila veljajo tudi za kupce. Uporaba mask in zaščitnih rokavic velja tako za prodajalce kot tudi kupce. Razdalja med kupcem in prodajalcem mora biti vsaj 2 metra, pri posamezni prodajni hiški je lahko samo en kupec, ostali morajo počakati v primerni varnostni razdalji. Priporočljivo je, da se kupci pridelkov in izdelkov ne dotikajo, zanje bo to opravil prodajalec.

Po tržnem redu bo tržnica odprta od 7. do predvidoma 13. ure, razen ob nedeljah in praznikih.

"Z odprtjem Mestne tržnice Velenje bomo našim občankam in občanom ponovno omogočili nakup lokalno pridelane hrane, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. Ob tem se zahvaljujemo vsem lokalnim ponudnikom, ki so v času zaprtja tržnice svoje pridelke nudili na svojih kmetijah,"  so zapisali na MO Velenje.

Komentiraj