Konferenca »Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini«

*Spremenjena lokacija dogodka*

Zaradi velikega zanimanja so spremenili lokacijo konference. Pričela se bo ob 10. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje (in ne v Vili Bianci). 


Na pobudo Javnega zavoda Center za razvoj terciarnega izobraževanja SAŠA Velenje bo v sredo, 5. junija 2019, ob 10. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje potekala konferenca z naslovom »Razmislek o prihodnosti energetike v Šaleški dolini«.

Namen konference je seznaniti javnost z državnim energetskim konceptom ter prihodnjim delovanjem energetskih družb Premogovnik Velenje in Termoelektrarna Šoštanj. Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezna pa je prijava do 3. junija na e-naslov info@crti.si.

S pomočjo vabljenih predavateljev, ki so v vlogi načrtovalcev odločitev o prihodnosti energetike v Sloveniji, želijo pridobiti informacije o energetskem konceptu Republike Slovenije ter v povezavi z njim z načrtom za prihodnje delovanje energetskih družb Premogovnik Velenje in Termoelektrarna Šoštanj.

Sodelovanje na konferenci so potrdili:

  • Generalni direktor Direktorata za energijo mag. Hinko Šolinc (predstavitev Energetskega koncepta Republike Slovenije),
  • državni sekretar za področje okolja na Ministrstvu za okolje in prostor mag. Marko Maver (Okoljevarstveni vidiki uresničevanja energetskega koncepta Republike Slovenije),
  • generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne mag. Stojan Nikolić (Razvojni načrt proizvodnje in naložb v Holdingu slovenske elektrarne),
  • direktor družbe ELES mag. Aleksander Mervar (Načrt dolgoročno zanesljive oskrbe Slovenije z električno energijo),
  • generalni direktor Premogovnika Velenje mag. Ludvik Golob (Pridobivanje premoga v Premogovniku Velenje) in
  • direktor Termoelektrarne Šoštanj Mitja Tašler (Proizvodnja električne in toplotne energije v Termoelektrarni Šoštanj).

Konferenca bo potekala pod pokroviteljstvom Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice, Mestne občine Velenje in Občine Šoštanj. Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezna pa je prijava do vključno ponedeljka, 3. junija 2019, na e-naslov info@crti.si. Število razpoložljivih mest za udeležbo na konferenci je omejeno.

Komentiraj