FOTO/VIDEO: Svečano odprtje 30. Pikinega festivala

Letošnji Pikin festival je nedvomno nekaj posebnega. Ob 30. obletnici se je namreč Pika vrnila v središče mesta in resnično prevzela Velenje.

Organizatorji so letos presegli vsa pričakovanja, kar se je videlo že ob sami otvoritvi festivala. V ponedeljek, 9. septembra, so Titov trg prepravili otroci, ki so nestrpno čakali na Piko Nogavičko.

Zbrane sta najprej pozdravila Tomaž Hudomalj in Tanja Postružnik, ki sta skupaj z zasedbo The Hišn' band poskrbela za odlično vzdušje. Za dodatno mero adrenalina pa je poskrbela akrobatska skupina Dunking Devils.

In prišel je čas, ko smo kočno v daljavi lahko videli Piko, ki je vsa pogumna sedela na prestolu, ki so ga nosile močne roke akrobatov. Pred njo so korakale Laške mažoretke, v povorki pa so Piko spremljali tudi gusar, nerodna policija, lopova, žive lutke in druga pravljična bitja.

Da bi Pika tudi uradno lahko prevzela naše mesto, je od podžupana Petra Dermola prejela lento. Za konec je sledilo še presenečenje za Piko, organizatorji so namreč s strehe Galerije Velenje spustili velikansko torto.

Pika se bo po mestu potikala do nedelje, 15. septembra, ko se bo ob 16. uri na Titovem trgu poslovila. 

Več o pestrem programu in samem festivalu si lahko ogledate na www.pikinfestival.si

Komentiraj