FOTO/VIDEO: Predstavili novo avtorsko sobo pobega

V torek, 6. oktobra, je v Vzorčnem mestu potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili novo avtorsko sobo pobega (Escape room), imenovano Mali rumeni kombi (Little yellow wagon), in inovativen projekt zaposlovanja mladih Smer: zaposlitev, ki je podprt z norveškim finančnim mehanizmom. Predstavili pa so tudi, kako se namerava Ljudska univerza Velenje soočiti z izzivi prihodnosti pod novim imenom Univerza za družbo.

Na novinarski konferenci so sodelovali podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol, direktorica Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje Brigita Kropušek Ranzinger ter soustanovitelja Vzorčnega mesta Velenje Erik Kapfer in Miha Cojhter.

Avtorska soba pobega (Escape Room), imenovana Mali rumeni vagon (Little yellow wagon), je namenjena obiskovalcem od 12. leta dalje v skupinah od 4 do 6 oseb. Izkušnja je izjemno atraktivna, netipične uganke si sledijo zaporedno, zato je pobeg primeren tudi za začetnike. Soba pobega je namenjena tudi podjetjem in drugim kolektivom, ki se želijo preizkusiti pri skupinskem reševanju problemov pod pritiskom časa.

Prijave za obisk vzorčnega mesta oz. sobe pobega zbirajo na elektronskem naslovu: info@pattern.city.

Vzorčno mesto je v šolskem letu 2019/20 obiskovalcem ponudilo tudi postavitev »Underconstruction«, ki je namenjena promociji deficitarnih poklicev in poklicev prihodnosti ter je še na ogled tudi v tem šolskem letu. Učenci in dijaki se lahko preizkusijo pri obnovi stanovanja in v virtualnih simulacijah kot vzdrževalci in upravljalci robotske proizvodne linije ali tapetniki.

Galerija Fotografij

Komentiraj