FOTO: Podprli akcijo Mladinske iniciative za tretjo razvojno os

Danes, 14. septembra, je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os organizirala peto kolesarjenje po trasi bodoče hitre ceste, tokrat s sloganom »Hoč`mo prvo lopato!«

Njihova pot se je pričela v Šentruperu, akcijo pa so zaključili v Ravnah na Koroškem. Kolesarjem so se pridrižili tudi občanke in občani Mestne občine Velenje.

Mestna občina Velenje (MOV) je svojo podporo tokrat izrazila s sprejemom. Podžupan MOV Peter Dermol je kolesarje sprejel na Titovem trgu in ob tem še enkrat poudaril, da si tudi MOV prizadeva za čimprejšnjo izgradnjo hitre ceste.

"Do tretje osi je še vedno dolga pot. Ministrstva so med seboj še vedno neusklajena, saj ne vedo na kakšen način zagotavljati finančna sredstva in kako zapirati finančno konstrukcijo. Naša naloga je, da jasno povemo oz. zahtevamo, da se čim hitreje uskladijo in da še v letošnjem letu pričakujemo prvo lopato," je med drugim dejal podžupan Peter Dermol.

Kolesarji so okrepčani svojo pot nadaljevali čez Graško goro proti Slovenj Gradcu, kjer je bil tudi njihov naslednji postanek.

Komentiraj