Celjski policisti prijeli goljufa

V torek, 18. julija 2017, je občan doma z območja Celja, obvestil policiste Policijske postaje Celje, da ga je 29-letni moški, doma z območja Lenarta, ogoljufal za dobrih 12.000 €.

29-letnik je občanu obljubil ugodno prenovo centralne napeljave in mansardnega stanovanja. Ker je bil kot izvajalec ugodnejši od vseh ostalih izvajalcev, ki so občanu izstavili predračune, mu je občan začel plačevati avanse za dobavo materiala. Osumljeni je občana tudi prepričal, da mu posodi plačilno kartico s PIN kodo. Osumljeni je kartico koristil v eni od igralnic na območju Celja. Za nameček je osumljeni oškodovanega prepričal še za nakup vrednejšega telefona, ki naj bi ga potreboval za poslovanje v svojem podjetju.

Ko je osumljeni od občana zahteval še plačilo dodatnih 300 €, se je oškodovani občan odločil o zadevi obvestiti policijo. Policista Policijske postaje Celje sta osumljenega prijela pri predaji gotovine in mu odvzela prostost. Pri hišni preiskavi so celjski policisti osumljenemu zasegli več dokazil o storitvi kaznivega dejanja Goljufije.

Osumljeni 29-letnik je bil za ista kazniva dejanja že sedemkrat pogojno obsojen in je bil v času izvrševanja navedenih kaznivih dejanj na prestajanju pogojne zaporne kazni. Celjski policisti so ga včeraj s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Ker obstaja verjetnost, da je osumljeni na našem območju ogoljufal še koga, pozivamo morebitne oškodovance, da se oglasijo na Policijsko postajo Celje in podajo prijave.


Preberite tudi:
Občina Šoštanj: Delavnica za določitev okoljskih problemov
Tudi Velenjčani bodo zastopali Slovenijo na olimpijskem festivalu evropske mladine
Velenjsko jezero bo letos naposled pridobilo status kopalnih vod 

Komentiraj