2020 zlato leto SAŠA inkubatorja #video

Bioshoper Oglas
Bioshoper Oglas

SAŠA inkubator je v letu 2020 ustvaril 16 novih podjetij z 32 delovnimi mesti, pripravili so 62 dogodkov, ki se jih je udeležilo 2.000 udeležencev. Jeseni so praznovali 5. obletnico delovanja Poslovne cone Standard in prejeli zlato priznanje Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice za inovativno konferenco Future 4.0. Prav tako sta zlati priznanji osvojili dve podjetji iz inkubatorja – Autotech in Evegreen. Postali so partnerji v treh ključnih projektih: podjetniške ideje mladih (POPRI), povezovanje startupov in korporacij (KorpoStart) in grajenje mreže angelskih investitorjev (Šola za vlagatelje). 

Kljub epidemiji, ki se je dotaknila vseh sfer družbe, so v svojem poslanstvu prepoznali številne izzive.

Podjetja v sklopu SAŠA inkubatorja so v večini poslovala nemoteno, nekatera med njimi pa so v tem kriznem času celo rasla in dodatno zaposlovala. Predvsem podjetja, ki se ukvarjajo z avtomatizacijo, digitalizacijo, sistemskimi rešitvami in spletno trgovino, so v teh časih dosegla razcvet. V lanskem letu so za podjetja pripravili nasvete in navodila za produktivno delo od doma.

V programu Podjetniški trampolin, ki so ga prvič izvedli prek spleta, so k sodelovanju pritegnili 26 ekip iz Velenja in Zgornje Savinjske doline. Izmed najboljših 6 podjetniških ekip, ki so se predstavile investitorjem, so izbrali zmagovalno ekipo Lačen kot pes, ki slovenski trg osvaja s produktom zdravih pasjih testenin. Prav tako so gostili uspešne podjetnike v sklopu Štartup večerov ter izvedli Hechathon »Les je zakon«.

V letu 2020 so pričeli z novim programom Šola za vlagatelje, ki jo podpira in financira Slovenski podjetniški sklad, izvajajo pa jo v družbi Poslovnih angelov Slovenije, KIKŠtarteja in Katapulta, s ciljem povečati mrežo poslovnih angelov, vlagateljev, ki lahko že z majhnimi vložki, svojim znanjem in poznanstvi zelo pomagajo zagonskim podjetjem v zgodnji fazi razvoja.

Leto so zaključili z vrhunsko mednarodno konferenco Future 4.0, ki so jo za 573 udeležencev v celoti izvedli online. Povezali so 6 slovenskih korporacij in 111 zagonskih podjetij iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne, Črne gore, Albanije, Makedonije, Izraela, Bolgarije, Turčije, Grčije, Avstrije, Gvatemale. 

Zgoraj si lahko ogledate kratek predstavitveni film delovanja SAŠA inkubatorja v letu 2020.

Komentiraj