Šola za starše tokrat na temo Pomembno je, da je starš dobro

V ponedeljek, 9. decembra 2019, ob 17. uri bo v Vili Rožle potekalo predavanje v okviru šole za starše, ki poteka pod nazivom "Otroci so naše največje bogastvo".

V decembru bo predavala diplomirana psihologinja Elen Uršič, ki ima 40 letne izkušnje na področju izobraževanja in svetovanja. Je svetovalka, hipnoterapevtka, svetovalka za boljše odnose parov in učiteljica joge. Sodelovala je tudi v številnih mednarodnih projektih in je ena izmed avtorjev priročnika Zdravju prijazno prestrukturiranje.

Tema, o kateri bo spregovorila, je vedno aktualna. Zdi se namreč, da nas življenje vse bolj obremenjuje s številnimi vlogami, nalogami in visokimi pričakovanji. Pogosto se tako sami odzivamo stresno in zgolj iluzija je, da se to ne bo pojavilo pri vzgoji in v naših odnosih. Strokovnjaki nam predstavljajo različne teorije vzgoje, ki so si včasih diametralno nasprotne in nas ravno to občasno pahne v še večjo negotovost. Na trenutke se nam celo lahko zazdi, da naša ljubezen do otrok ni več dovolj in da vzgoja otroš še nikoli ni bila tako zahtevna. V hitrem vsakodnevnem tempu nimamo vedno na voljo primernih socialnih mrež, ki bi nas podprle in nam bile v oporo in pomoč.

Danes govorimo o tako imenovanem starševskem stresu in dejstvu, da vzgoja brez starševskega stresa ni možna. Kaj lahko starši storimo zase, kako se lahko negujemo in dovolj dobro poskrbimo za svojo dobrobit, da se naših stresnih odzivov ne bodo priučili naši otroci? Kaj lahko storimo, da ob vseh izzivih lažje ohranimo svoj mir in osredotočenost ter krepimo varno navezanost z našim otrokom?

Vabljeni, da na predavanju Elen Uršič o tej temi razmišljate skupaj. Predavanje je namenjeno tako staršem kot tudi strokovnim delavcem v šolah in vrtcih.

Komentiraj